UBBots 2011: Vezi aici robotul care pune gresie! Cum a fost creat si cum functioneaza - VIDEO si FOTO


Robotul care pune gresie este creatia studentilor de la Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai si va fi prezentat duminica, 9 ianuarie, la cea de-a 4-a editie a UBBots.

"Proiectul nostru are ca scop crearea unui robot care pune gresie intr-o camera in mod autonom. Robotul are doua parti mai mari: o parte din Lego si o unitate iRobot Create.

Partea facuta din lego foloseste trei motoare Lego, impreuna cu niste senzori, conectate la un Brick NXT. Partea Lego este alcatuita dintr-o stiva de gresii, si un mecanism care poate sa scoata o gresie din stiva, sa-i aplice adeziv, si sa o aseze ferm pe podea, respectiv sa ii aplice presiune pentru a-l fixa
", precizeaza cei cinci studenti care l-au creat pe blogul pe care l-au tinut in timpul proiectului.

Viitorii IT -isti spun ca robotul este dotata cu senile "pentru miscarea gresiilor, o perie circulara pentru a aplica adezivul, un set de brate sincronizate pentru a aseza gresia pe podea, o componenta cu miscare lineara pentru a aplica presiunea, respectiv senzori pentru a putea verifica daca totul decurge cum ar trebui.

Pentru a putea acoperi o suprafata mare, robotul are nevoie de o platforma mobila. Acest rol este indeplinit de unitatea iRobot Create, care va prelua informatii de la senzorii propriii respectiv de la doua camere web, pozitionandu-se astfel corect pentru a putea pune urmatoarea gresie. Si aceasta parte are complexitatile sale, fiind nevoie de multa prelucrare de imagini pentru a determina corect la fiecare pas locul unde ar trebui sa ajunga robotul, respectiv pasii necesari pentru a ajunge acolo
", descriu tinerii robotul care pune gresie.

Programele care il comanda sunt stocate intr-un mini laptop, care este in permanenta conectat cu robotul si "ii spune ce sa faca"

Robotul care pune gresie poate fi vazut la "treaba" duminica, 9 ianuarie, de la ora 12.00, la UBBots 2011, eveniment care va avea loc in Cladirea Campus ISE, pe strada Teodor Mihali.

Comentarii Facebook