UBB Cluj închide căminele peste vară! Studenții să se descurce cum pot

 

Universitatea Babeş-Bolyai anunță că va închide toate căminele peste vară, excepție făcând numai angajamentele luate pentru organizatorii Untold Festival sau alte organizații. 

 

Chiar dacă în ultimii ani conducerea UBB a aprobat şi a permis cazarea unui număr considerabil de studenţi, pe perioada vacanţei de vară, în acest an au fost prevăzute o serie de lucrări complexe de reparaţii, curăţenie generală, deratizări, dezinsecţii etc., care impun închiderea tuturor căminelor aflate în administrarea UBB. Conform regulamentului de funcţionare şi organizare al căminelor studenţeşti, pe perioada vacanţei de vară, Direcţia Generală Administrativă este nevoită să asigure o perioadă de minim două săptămâni pentru reparaţii şi curăţenie generală pentru fiecare cămin.

 

Totuşi, în condiţiile în care UBB şi-a asumat anumite angajamente faţă de diverse instituţii publice sau private, de a asigura spaţii de cazare, pentru diferite evenimente culturale sau ştiinţifice, acţiuni ocazionale, organizate pe plan naţional, DGA poate aproba, ca unele cămine să funcţioneze în sistem unităţi de cazare, pe o perioada scurtă, de câteva zile, fără a fi afectate lucrările menționate anterior”, precizează conducerea UBB Cluj. 

 

Studenții s-au revoltat de acest lucru, dar liderii lor nu au spus nimic despre această problemă. Coducerea UBB Cluj susține că ”vor mai avea loc întâlniri între CSUBB și prorectorul de resort”, care, însă, sunt mai mult formale, pentru că decizia este deja luată.

Comentarii Facebook