UBB Cluj cere deblocarea posturilor. Universitatea ar vrea sa angajeze 119 profesori


Conducerea Universitatii Babes-Bolyai solicita Ministerului Educatiei deblocarea posturilor si angajarea a 119 profesori, pentru a suplini lipsa cadrelor didactice universitare.

"Lista a fost trimisa de anul trecut la minister, dar este valabila si acum. Oricum conducerea UBB Cluj a cerut fiecarui decanat sa reevalueze cererile pentru a vedea care este exact necesarul", a declarat pentru Stiri de Cluj Cristina Nistor, purtatorul de cuvant al UBB Cluj.

Oficialii universitatii atrag atentia ca toate concursurile pe posturi au fost oprite "in mod abuziv si ilegal", in 2009 si 2010. Conducerea UBB Cluj sustine ca "s-a confirmat ca blocarea posturilor didactice si nedidactice din universitati nu a adus vreo economie la buget, ci a fost o alta masura incompetenta a guvernului. A trebuit sa se produca tragedia mortii a cinci copii la Spitalul Giulesti ca guvernul sa isi dea seama ca este aberanta blocarea posturilor".

Daca deblocarea posturilor va fi acceptata de catre Guvern si Ministerul Educatiei, atunci Universitatea Babes-Bolyai Cluj solicita eliberarea celor 119 posturi blocate, inca din 2008.

Comentarii Facebook