UBB Cluj: Catalin Baba nu este reprezentativ pentru Universitate! A incercat sa isi promoveze fara justificare rudele!

Colegiul Senatului si Consiliul Academic al UBB Cluj reunite astazi au facut o declaratie comuna cu privire la situatia lui Catalin Baba: "Nu este reprezentativ pentru UBB Cluj. A incercat sa isi promoveze fara justificare rudele". 

 

"Catalin Baba nu este reprezentativ pentru Universitatea Babeş-Bolyai, fapt consemnat si prin adresa nr. 19.670/23.11.2007. El a încercat sa-si promoveze fara justificare rudele in functii didactice si a fost oprit de catre Rectorat. Declaratia reprezentantilor Univeristatii Babes-Bolyai din Cluj cuprinde si alte cauze fata de aceatsa delimitare.


 "-S-a asociat cu fostul rector de la Universitatea Bogdan Vodă pentru a-i promova nepotul, acesta luându-i la doctorat soţia.  


-Şi-a adus în Facultatea de Ştiinte Politice, Administrative şi ale Comunicării cumnatul, care este medic, cu care îşi scrie lucrările, acestea fiind de fapt lucrări din domeniul sănătăţii publice. 

 

-Nu are lucrări de unic autor (articole, studii, recenzii etc), puţinele sale scrieri fiind în colaborare cu alţi autori. 

 

-Deşi norma didactică a lui Cătălin Baba cuprinde discipline din domeniul ştiinţelor politice şi politicilor publice, el se ocupă de discipline de sănătate publică, calificarea sa fiind de medic veterinar. 

 

-Conform adresei 9491/9 iunie 2010, Cătălin Baba perseverează într-un domeniu în care nu are pregătire, iar activitatea sa nu satisface criterille minimale impuse de reglementările în vigoare", se mai arata in declaratia comuna a Senatului si Consiliului Academic al UBB Cluj.

 

Saptamana trecuta Guvernul a decis transferarea unui post de secretar de stat de la aparatul de lucru al Guvernului la Ministerul Educatiei. Postul va fi ocupat de Catalin Baba. Acesta a mai fost numit secretar de stat in Ministerul Educatiei in octombrie 2009.

 

 

Comentarii Facebook