UBB Cluj, in top 100 Universitati, la dezbateri, dar departe, inca, de dorinta lui Andrei Marga

Universitatea Babes-Bolyai  (UBB) din Cluj -Napoca este pe locul 81 in topul primelor 100 de universitati din lume, la categoria dezbateri academice.  

 

Pozitia a fost castigata de UBB Cluj in urma participarii in 2009 la patru concursuri internationale. Astfel ,anul trecut, UBB a organizat o competititie de dezbateri in care studentii universitatii clujene s-au confruntat cu cei de la celebra universitate Yale din SUA. 

 

Reprezentantii UBB Cluj considera ca dezbaterile academice sunt extrem de importante pentru studenti "ele avand nu doar rolul de a dezvolta deprinderi de comunicare si argumentare in randul studentilor, cat si acela de a face cunoscuta universitatea noastra pe plan international printre alte universitati de renume precum Harvard, Yale, Cambridge si Oxford", se arata intr-un comunicat al UBB.

 

Studentii clujeni au mai participat anul trecut, in afara competitiei cu cei de la Yale, la trei turnee: doua in Turcia si unul in Marea Britanie.

 

Dorinta reprezentantilor UBB Cluj este, insa, deocamdata, departe de a se indeplini. Conducerea UBB Cluj vrea ca univeristatea clujeana sa se plaseze in topul primelor 100 de universitati la toate criteriile. Astfel , la inceputul anului rectorul UBB Cluj Andrei Marga a declarat ca vrea ca UBB sa intre in top 100 Universitati, dar ca pentru acest lucru are nevoie de 1,5 miliarde de euro. 

 

Vezi si articolul

 

Marga vrea UBB in top 100, dar pentru asta cere 1,5 miliarde de euro

Comentarii Facebook