UBB: Accidentul din caminul 16, din campusul Hasdeu, s-a produs din cauza celor doi tineri - VIDEO


Conducerea Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca sustine ca cei doi tineri nu au respectat procedurile stabilite pentru situatiile in care liftul se bloceaza. Politia confirma acest lucru si anunta ca cei doi tineri au actionat iresponsabil.

"Liftul era in regula. Toate reviziile tehnice au fost efectuate si sunt efectuate la zi. Ultimele revizii tehnice lunare au fost efectuate in luna aprilie 2010 in 3 aprilie si 10 aprilie. Echipele tehnice ne-au explicat ca exista trei posibile motive care ar fi putut bloca liftul: oprirea curentului (varianta exclusa, pentru ca nu a fost semnalata o astfel de situatie), deschidere usii din interior inainte de oprirea liftului sau miscari bruste/puternice in interiorul cabinei", a declarat Cristina Nistor, purtator de cuvant al UBB Cluj.

Comisarul Jurj Ioan Viorel, sef Birou Centru Universitar Cluj-Napoca, a declarat ca cei doi tineri au actionat iresponsabil. "Din primele cercetari arata ca tanara impreuna cu un coleg de facultate s-au deplasat de la etajul 9 la etajul 8 cu liftul, care s-a blocat. Au incercat sa deschida usa si din pacare au reusit sa deschida usa de la lift in incercarea de a iesi, iar persoana de sex feminin s-a dezechilibrat si a cazut in casa liftului", a mai spus comisarul.

Tatal tinerei care murit dupa ce a cazut in casa liftului din caminul 16 in noaptea de marti spre miercuri a declarat ca a vorbit cu reprezentantii Universitatii si ai caminului, dar si cu apropiatii tineri, si a aflat ca Luminita Popa si prietenul ei invatau pentru facultate.

Colegii tineri sunt socati de cele intamplate si nici acum nu le vine sa creada ce s-a intamplat. "Am auzit o cazatura si dupa aia o venit colegul si m-o strigat. M-am dus la etajul opt si era ridicata trapa deasupra nivelului capului meu si prin gaura a picat si cand m-am uitat in jos era praful ridicat si cand am venit jos era cazuta pe spate", a spus unul dintre colegii tinerei.

 

Multi studenti vorbesc despre faptul ca liftul din caminul 16 se bloca in fiecare zi si ca nimeni nu a luat nimic pentru a-l repara. Administratorii caminului din campusul Hasdeu au spus ca si studentii folosesc gresit lifturile si le supraincarca, astfel ca defectiunile sunt inevitabile.

Comentarii Facebook