Miercuri 24 Aprilie

TVR, invinsa de un jurnalist clujean in instanta! Curtea de Apel Cluj a dispus angajarea lui cu norma intreaga


Jurnalistul Vasile Hotea-Fernezan a invins in instanta Televiziunea Romana, iar acum trebuie angajat cu norma intreaga dupa ce timp de 8 ani a fost incalcata legislatia muncii.

Hotea-Fernezan a dat in judecata TVR in 2008 la Tribunalul Cluj, solicitand angajarea cu norma intreaga, recunoasterea vechimii din ultimii 8 ani si plata tuturor drepturilor care i se cuvin.

Prima instanta nu i-a dat castig de cauza, dar jurnalistul angajat la TVR Cluj din 2000 cu jumatate de norma a atacat decizia la Curtea de Apel.

Magistratii au admis in 24 ianuarie 2011 recursul inaintat de Vasile Hotea Fernezan si obliga "parata SC RT sa recunoasca in favoarea reclamantului incheierea contractului individiaul de munca cu norma intreaga incepand cu data de 01.03.2003. Obliga parata SC RT la plata primei de vacanta, a primei de Craciun si Pasti, a dividendelor si a sporului de vechime aferente muncii cu norma intreaga pentru perioada august 2005-2008. Decizia este irevocabila".

Vasile Hotea Fernezan a declarat pentru Stiri de Cluj ca decizia data de Curtea de Apel face dreptate intr-un caz care nu este singular la TVR Cluj.

"TVR este o institutie foarte serioasa destinata informarii publice. Este de asemenea o institutie impartiala, adica slaveste puterea indiferent cine se afla acolo. Aceasta institutie superba are mici lacune in ceea ce priveste legislatia muncii, adica, pentru ca multi dinozauri, clienţi politici, trebuie sa se odihneasca aici pe salarii uriase, si pentru ca numarul de angajati sa nu fie umflat si mai mult, cei care fac munca sunt tinuti de obicei pe jumatate de norma sau pe drepturi de autor, colaboratori, etc. Aceste mici lacune pot fi corectate de instanta, unde majoritatea angajaţilor care au initiat procesele au avut castig de cauza. La fel am facut si eu. Nu am facut decat sa imi cer drepturile si nu pot decat sa ma bucur ca instanta mi-a dat dreptate si obliga TVR sa respecte legea", a declarat Vasile Hotea-Fernezan.

Comentarii Facebook