Turnul de la Dej, demolat sambata de la ora 14.00! VEZI imagini de la prima detonare


UPDATE (12 februarie, ora 15.00)

 

Turnul de la Dej a fost demolat. Pirotehnistii au folosit 90 de kilograme de explozibil.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Turnul de la Dej, care a ramas in picioare in urma tentativei de demolare din luna ianuarie, urmeaza sa fie "culcat" la pamant sambata, 12 februarie.

Primarul municipiului Dej, Morar Costan, a declarat ca detonarea va fi facuta de mai multe firme specializate si ca explozibilul a fost amplasat de vineri.

"Sunt mai multe firme care se vor ocupa de demolare care au folosit 180 de kilograme de dinamita. Turnul a fost ancorat pana acum si explozibilul a fost amplasat in 500 de gauri facute in turn", a mai spus Morar Costan.

Turnul de 204 metri de langa Somes Dej este al doilea ca inaltime din tara si prima tentativa de demolare s-a facut in 11 ianuarie.


Constructia a apartinut fostei Fabrici de Fibre Sintetice din Dej si este amplasat in apropierea Somes Dej. Primarul Morar Costan a afirmat ca, dupa demolare, terenul ar putea sa fie cedat unui investitor.

 

Citeste si...

Turnul de 204 metri de la Dej a ramas in picioare! Demolarea a esuat si turnul reprezinta un pericol pentru riverani - VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook