Turnul de 204 metri de langa Somes Dej refuza sa cada la pamant. Prima implozie a esuat! VIDEO


Demolarea turnului de 204 metri de la Dej a fost programata sa inceapa la ora 14.00. Pirotehnistii au anuntat ca utilizeaza 300 de kilograme de explozibil, pentru doborarea la pamant a turnului de 204 metri, adica echivalentul a sapte blocuri de cate zece etaje.

 

Dinamita a fost amplasata pe peretii turnului inca de luni, de catre firma desemnata de catre primarie pentru a face demolarea turnului de 204 de metri care a apartinut fostei Fabrici de Fibre Sintetice.


Stiri de Cluj va prezinta imagini de la implozia turnului.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Update ora 14.45: - Demolarea turnului de 204 metri va fi facuta la ora 15.10.


Update ora 14.55: - Ceata s-a lasat iarasi asupra orasului Dej si turnul nu mai poate fi vazut de la 50 de metri. Demolarea a fost amanata, iar primarul Morar Costan a anuntat ca cel mai probail implozia va fi comandata in jurul orei 16.00


Update ora 16.00: - Implozia va fi facuta la ora 16.10. Pirotehnistii au asteptat sa treaca si trenul spre Bistrita, pentru a nu exista probleme. De asemenea, ei au cercetat zona si au intrerupt alimentarea cu gaz a conductelor gasite in apropierea turnului.


Update ora 16.10: - Demolarea turnului de la Dej a esuat. Implozia a fost facuta la ora 16.10, dar explozibilul folosit nu si-a facut "treaba". Martorii spun ca s-a ridicat un nor de fum si au cazut schelele metalice de pe turn. Pirotehnistii nu au facut pana acum nicio declaratie.


Update ora 16.17: - Primarul municipiului Dej, Morar Costan, a declarat pentru Stiri de Cluj ca "turnul nu  a cazut, dar s-a inclinat putin. Noi suntem in zona de protectie si astept sa vin la mine artificierii pentru a vedea ce se intampla. Trebuie sa vedem daca mai au exlozibili sa punem turnul la pamant. Nu se poate sa-l lasam asa ca poate pica".

 

Update ora 16.25: - Demolarea turnului de la Dej va fi reluata in circa 30 de minute. Primarul Morar Costan a declarat ca firma care se ocupa de demolare va fi trasa la raspundere pentru lipsa de profesionalism.

 

Update ora 17.15: - Demolarea a fost sistata si va fi reluata in zilele urmatoare.

 

Video: Gherla News

Comentarii Facebook