Turnul de 204 metri de langa Somes Dej, al doilea ca inaltime din tara, demolat marti, la ora 14.00!


Turnul de 204 metri de la Dej, care a apartinut fostei Fabrici de Fibre Sintetice, va fi demolat prin implozie, marti, de la ora 14.00.

"Turnul este al doilea ca inaltime din tara, dupa cel de peste 300 de metri de la Combinatul Siderurgic Calan. Am dat autorizatia pentru a curata terenul si pentru a-l pregati pentru un investitor. Fabrica a fost inchisa in urma cu 15 ani, asa ca de 15 ani nu se mai face nimic acolo si e pacat de acest teren de 15 hectare", a declarat pentru Stiri de Cluj primarul municipiului Dej, Morar Costan.

 

Foto: Combinatul Siderurgic de la Calan

 

Turnurile sunt amplasate in apropierea Somes Dej, iar acest lucru le face atractive in perspectiva investitiei de 400 de milioane de euro pe care compania chineza Grup Avic International a anuntat ca o va face la Combinatul de Celuloza si Hartie.

"Vom vedea cine va prelua acest teren, car acum este in proprietatea unei persoane fizice din Targu Jiu. Fie chinezii de la Avic International, fie alt investitor, dar nu e bine sa stea asa abandonat", a mai spus Morar Costan.

 

Foto: Turnul de la Dej

 

Demolarea prin implozie va fi facuta, marti, 11 ianuarie, de la ora 14.00. Vor fi utilizate 300 de kilograme de explozibil, pentru doborarea la pamant a turnului de 204 metri, adica echivalentul a sapte blocuri de cate zece etaje.

 

VEZI DEMOLARI CELEBRE DIN LUME!

Comentarii Facebook