Tupeu sau inconștiență? Un clujean a fost reținut după ce polițiștii l-au prins RUPT de beat la volan de două ori în două ore


Polițiștii clujeni au reținut, pentru 24 de ore, un bprbat, după ce acesta a fost prins de două ori în aceeași zi conducând sub influenţa alcoolului.

”La data de 6 iunie a.c., în jurul orei 14:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gherla au depistat un bărbat, de 37 de ani, din Baciu, care conducea un autovehicul pe DN1C, pe raza localităţii Iclod, având o concentraţie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la unitatea medicală pentru prelevarea probelor biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge”, informează IPJ Cluj.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar bărbatului i-a fost reţinut permisul de conducere.

De asemenea, în jurul orei 16:20, în aceeasi zi, bărbatul în cauză a fost depistat de către poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla, conducând autovehiculul pe DN1C, pe raza localităţii Livada, din Iclod. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a prezentat poliţiştilor o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere fără drept de conducere.

Bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut de către poliţişti pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fapte prevăzute de Codul penal.

Comentarii Facebook