Tumora de 10 kilograme extirpata la Cluj, de profesorul Mihai Lucan! Vezi cum se simte pacientul VIDEO


Echipa profesorului Mihai Lucan de la Institutul de Urologie si Transplant Renal (IUTR) Cluj a extirpat o tumora renala de 10 kilograme, de la un pacient de 57 de ani din Petrosani.

"N-am vazut niciodata asa ceva. O tumora care sa se intinda de la stern, pana la simfiza pubiana si prindea trei sferturi din abdomen. Este un bolnav slab, care nu avea prea multa tinuta fizica, dar ceea ce era evident era ca parea ca era o tumora care avea picioare. Nu un pacient cu picioare, ci o tumora care avea picioare si maini", a declarat profesorul Mihai Lucan, seful IUTR Cluj.

Pacientul de 57 de ani, Gere Imre, este din Petrosani. "La inceput ma durea si m-am dus la medic. M-am dus la analize la Petrosani si mi-au spus ce am. La Timiosoara era medicul in concediu, la Targu Mures m-a refuzat si la Bucuresti nu am vrut sa ma duc. Am auzit din vecini si m-am uitat la o farmacie la un afis cu domnul doctor Lucan. Asa am ajuns aici", povesteste Gere Imre.

Profesorul Mihai Lucan i-a spus barbatului, in urma analizelor, ca tumora renala pe care o are este una gigantica. "Avea 20% din greutatea lui. Circa 10 kilograme. A trebuit sa facem o interventie ampla pentru a scoate tot tesutul bolnav. In astfel de cazuri, daca se diagnosticheaza la timp supravietuirea este buna, daca se scoate tot tesutul tumoral. Daca se diagnosticheaza in stadiu tardiv, situatia este proasta", a mai adaugat Mihai Lucan.

Gere Imre asteapta acum sa fie externat si sa se intoarca acasa in Pertosani.

Comentarii Facebook