Trenul Metropolitan Cluj are traseu din Gilău - Florești - Cluj-Napoca - Apahida - Jucu

 

Primarii din zona metropolitană Cluj s-au întâlnit pentru a discuta despre trenul metropolitan și centura metropolitană. 

 

Proiectele vor fi făcute din fonduri europene, iar termenul de finalizare este 2023.

 

Primul proiect, TRENUL METROPOLITAN, este mai mult decât o idee, e un proiect conturat aflat în stadiu premergător de Studiu Prefezabilitate. Un proiect al ZMC (UAT Florești, Gilău, Cluj-Napoca, Apahida, Baciu, Jucu), finanțat prin fonduri europene. Tren cu viteză de 100-140 km/h, stații moderne, pasarele, benzi transportoare/trotuar rulant, tuneluri, sistem de bus-uri electrice colectoare pe trasee expres dinspre cartiere spre gări. Traseu Gilău - Florești - Cluj-Napoca Vest – joncțiune cu Magistrala CF existentă via Baciu și de acolo până la Jucu. Repet, un proiect conturat, aflat în stadiu premergător de Studiu Prefezabilitate. Dar nu avem timp de pierdut, fondurile trebuie accesate ACUM. Nu mâine! Beneficiem de consultanța și sprijinul celor de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Vest, cărora le mulțumesc pentru sprijin.

 

Legat de Autostrada urbană, acest proiect al UAT Cluj-Napoca, Florești, Gilău și Apahida, e mai avansat, fiind semnat deja contractul pentru Studiul de Fezabilitate. S-a discutat legat de traseu, provocările tehnice, soluțiile aferente, conexiunile cu drumurile actuale, pasarele, joncțiunea cu Spitalul Regional de Urgență.

 

Ambele proiecte trebuie FINALIZATE până pe 31.12.2023 pentru a evita pierderea fondurilor europene”, a precizat primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Comentarii Facebook