Trenul cu motorină deraiat la Cluj a produs o poluare de proporții. Cine plătește - FOTO

 

Trenul deraiat miercuri dimineața la Cluj a produs o poluare de proporții, anunșp Agenția de Protecție a Mediului Cluj. 

 

Trenul a deraiat în zona Valea Florilor, lângă Câmpia Turzii, judeţul Cluj, și zeci de tone de motorină s-au scurs în sol, după ce trei vagoane cisternă s-au răsturnat. Trenul aparține Grup Feroviar Român, companie controlată de controversatul om de afaceri Gruia Stoica.

 

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Cluj, Adina Maier, a declarat că solul va trebui adus la starea inițială. ”După ce se va stabili cine se face vinovat de această poluare, se va declanşa procedura de prejudiciu de mediu şi se va impune obligaţia readucerii solului afectat la starea iniţială”, a spus Maier.

 

Trenul cu 18 vagoane care a deraiat transporta 880 de tone de motorină, iar motorina din trei vagoane s-a scurs în sol. Aceste trei vagoane transportau 130 de tone de combustibil. 

 

Trenul deraiat a provocat mari probleme, 30 de trenuri fiind afectate. ”În urma deraierii marfarului în zona Valea Florilor sunt afectate circa 30 de trenuri regio şi interregio care circulă între Cluj-Napoca şi Câmpia Turzii. Este vorba de trenuri care fac legătura între Cluj-Napoca şi Bucureşti, Craiova, Teiuş, Deva. Sunt sute de călători afectaţi de această situaţie. Până la restabilirea circulaţiei feroviare de către Compania Naţională de Căi Ferate CFR se asigură transbordarea călătorilor în Cluj-Napoca şi Câmpia Turzii cu autobuze. Trenul interregio Satu Mare - Bucureşti, care trebuia să treacă pe ruta Cluj-Napoca – Câmpia Turzii, este deviat pe la Suceava”, au spus oficialii Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA.

 

Compania precizează că trenul marfar care a deraiat aparţine operatorului feroviar Grup Feroviar Român.

 

Vezi AICI imagini cu trenul deraiat.

Comentarii Facebook