Trei zile de doliu in memoria mitropolitului Bartolomeu!


Primaria municipiului Cluj-Napoca si Institutia Prefectului judetului Cluj anunta instituirea a trei zile de doliu local in memoria mitropolitului Bartolomeu.

Primarul Sorin Apostu a dispus declararea doliului local in municipiul Cluj-Napoca, in perioada 1-3 februarie 2011, in memoria IPS Bartolomeu Anania, Mitropolitul Ortodox al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului.


"In aceasta perioada, Drapelul National va fi arborat in berna, cu panglica neagra de doliu, pe cladirile tuturor institutiilor publice. De asemenea, in aceste zile de doliu local municipalitatea a suspendat manifestarile publice pe domeniul public", sustin reprezentantii primariei Cluj Napoca.

 

Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, a decedat luni seara, in jurul orei 19.25, la Sectia de Terapie Intensiva a Clinicii de Chirurgie 1 din Cluj Napoca.

 

Preotii au oficiat o slujba religioasa de pomenire a Mitropolitului chiar in curtea Palatului Mitropolitan, unde sicriul a fost depus circa 30 de minute.

 

Citeste si...

Trupul lui IPS Bartolomeu a fost depus luni seara in curtea Palatului Mitropolitan, unde a fost oficiata o slujba religioasa - VIDEO si FOTO


IPS Bartolomeu, plans de sute de credinciosi la catedrala Mitropolitana! VIDEO si FOTO

 

Foto: Daniel Rus

Comentarii Facebook