Trei polițiști au plecat, subit, de la DNA Cluj după scurgerile de informații



DNA Cluj se confruntă cu un scandal de mari proporții după scurgerile de informații din ultima perioadă. Astfel, trei polițiști DNA au fost îndepărtaţi din funcţiile de anchetatori, după ce asupra lor ar fi existat mai multe suspiciuni cu privire la transmiterea unor informaţii fie unor politicienilor cercetaţi pentru fapte de corupţie, fie unor oameni de afaceri.

După scandalul "cârtiţei" de la DNA Cluj, identificată în persoana comisarului Valentin Tătar (foto), care a compromis trei dosare penale aflate pe rolul DNA, unul dintre ele fiind al preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, arestat pentru corupţie, alţi doi poliţişti cu state vechi de plată la parchetul anticorupţie, au fost nevoiţi să plece din sistem începând cu data de 1 iulie 2014, scrie EVZ.ro.

Surse judiciare susţin că este vorba despre comisarii Raul Vaida şi Ciprian Rus, primul dintre ei fiind la DNA, încă din anul 2006. Tot aceleaşi surse spun că cei doi s-ar fi aflat în atenţia SRI, începând cu anul 2012, la scurt timp după arestarea fostului primar al Clujului, Sorin Apostu, în prezent condamnat definitiv.

 

Cei doi ar fi intrat în atenţia structurilor de informaţii după ce au început să se audă mai multe informaţii cu privire la unele dosare aflate pe rolul DNA Cluj în diferite cercuri politice și de afaceri din Cluj Napoca.

 

Comentarii Facebook