Transplant de inima artificiala la Cluj!


Primul transplant de inima artificiala din Romania va fi facut la Institutul Inimii "Nicolae Stancioiu" din Cluj Napoca.

"Primul pas consta in introducerea pe piata medicala a acestui dispozitiv numit inima artificiala, prin aprobari ale Ministerului Sanatatii. Urmatorul pas este cel in care vom stabili, concret, cu echipa de specialiati din Italia, momentul in care va veni la Cluj-Napoca pentru a efectua prima interventie chirurgicala demonstrativa, urmand ca dupa aceasta operatie, care va fi cu siguranta un succes, sa extindem programul de implant de inima artificiala printr-o colaborare de lunga durata cu partea italiana", a declarat directorul institutului, Tudor Simionescu.

Managerul Institutului Inimii a precizat ca a fost intocmita o lista cu pacienti care ar putea fi supusi implantului cardiac.


Potrivit Agerpress, transplanturile de inima care vor fi facute la Cluj Napoca vor fi conduse de coordonatorul Programului National de Transplant Cardiac din Italia.


Chirurgii de la Institutul Inimii din Cluj Napoca  fac anual circa 2.000 de operatii oe cord, dar pana acum nu au facut niciun transplant de inima.

Comentarii Facebook