Transilvanenii nu sunt de acord cu ruperea Mitropoliei Clujului SONDAJ


Propunerile de mutare a episcopiilor Alba Iuliei si a Oradiei la Mitropolia Sibiului nu sunt privite cu ochi buni de locuitorii din Transilvania, se arata intr-un sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).

La intrebarea "Ati auzit de initiativa Episcopiei Alba Iuliei de a trece de la Mitropolia Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului la Mitropolia Ardealului, solicitare care urmeaza a fi analizata de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane?" 51% dintre respondenti au raspuns "DA" si 48% "NU".

De asemenea, la intrebarea "Ati auzit de initiativa Episcopiei Oradiei de a trece de la Mitropolia Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului la Mitropolia Ardealului, solicitare care va fi analizata de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane?" 33% au raspuns "DA" si 67% "NU".

In ceea ce priveste posibilitatea mutarii episcopiei din care fac parte la o alta mitropolie, 14% au raspuns "Da, as fi de acord", 65% "Nu as fi de acord", 17% "Imi este indiferent" si 3% "Nu stiu".

De asemenea, 60% dintre cei care au participat la acest sondaj au precizat ca pentru mutarea celor doua episcopii la Mitropolia Ardealului ar trebui organizat un referendum, iar 63% au afirmat ca ar vota impotriva.

Datele au fost culese in perioada 8-9 februarie 2012 prin metoda CATI, pe un esantion compus din 1021 indivizi de peste 18 ani din Mitropoplia Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului si alti cate 500 de indivizi de 18 ani si peste, din judetele Alba, Mures, si Bihor.

Comentarii Facebook