Miercuri 24 Aprilie

Tramvai spre Florești și până la Iulius Mall

 

La dezbaterea bugetului municipiului Cluj-Napoca s-au făcut o serie de propuneri și s-au discutat variante de extindere a liniei de tramvai până în Florești.

 

Primarul Emil Boc a spus că este greu de introdus tramvaiul spre Iulius Mall, dar că va fi introdus troleibuzul pe Dorobanților. 

 

A fost o discuție din partea unui domn recent întors din Germania, care propunea ca pe axa Centru - Iulius Mall, pe Dorobanților, să se introducă tramvaiul. Recomandarea a fost discutată. E una de bun simț și serioasă, iar propunerea la care noi am achiesat, la prima vedere, cu CTP Cluj, a fost să facem, demersurile pentru a introduce troleibuzul, ceea ce este mult mai ușor. Nu este o problemă foarte complicată, iar apoi în funcție de dezvoltarea orașului să ne gândim și la tramvai. 

 

Dacă ar fi să ne gândim la extinderea tramvaiului, categoric cea mai mare prioritate este extinderea tramvaiului spre Florești, care va fi posibilă după ce se face centura metropolitană, pentru că atunci DN 1 se va elibera, și când se face centura mică prin spatele supermarketurilor. Atunci ne putem gândi să ducem tramvaiul la Florești. Cu siguranță vom face asta. 

 

Legat de tramvai le-am cerut specialiștilor să studieze cum putem face un culoar dedicat tramvaielor în Cluj-Napoca. Mulți spun că este imposibil, dar nu este normal să vezi pe Spaliul Independenței stând un tramvai cu 120 de persoane în spatele unei mașini cu maxim 2 persoane. Clar nu toată lumea poate avea aceeași prioritate. Le-am cerut specialiștilor să regîndească rutele de circulație”, a explicat primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook