Traficul prin Piatra Craiului a fost restabilit. O cisterna s-a rasturnat marti si drumul a fost blocat pana la ora 21.30


Traficul prin Piatra Craiului, pe DN 1, a fost restabilit marti seara in jurul orei 21.00, dupa ce o cisterna incarcata cu substante toxice si inflamabile s-a rasturnat.

Accidentul s-a produs in jurul orei 14.50, pe DN1, in afara localitatii Bucea, la urcare pe dealul Piatra Craiului. Cetateanul bulgar, Ivanov I., in varsta de 46 ani, conducea un autotren care tracta o semiremorca tip cisterna si, pe un sector de drum in rampa si curba la dreapta deosebit de periculoasa, din cauza neadaptarii vitezei, a derapat si s-a rasturnat in diagonala, blocand ambele sensuri de circulatie.

O parte din substanta s-a deversat pe drum si pe o raza de 800 de metri s-a creat o zona de siguranta, deoarece exista riscul unei explozii, substanta fiind deosebit de inflamabila in contact cu aerul.

Traficul a fost blocat timp de 7 ore, pana cand cisterna a fost indepartata si substanta care s-a scurs pe drum a fost curatata. Reprezentantii Garzii de Mediu Cluj au prelevat probe de sol si apa pentru a stabili gradul de poluare a mediului.

Soferul cisternei a suferit rani grave si a fost transportat la Spitalul orasenesc Huedin.

Comentarii Facebook