Miercuri 24 Aprilie

Traficul pe DN 1C Cluj - Gherla a fost reluat. Se circula de miercuri seara cu restrictie, iar joi drumul a fost deschis complet


Traficul autoturismelor pe DN 1C intre Cluj si Gherla a fost reluat in aceasta dimineata. Circulatia a fost inchisa de marti seara, cand la kilometrul 17 apa adusa de viitura avea o adancime de circa un metru.


"Aseara au dat drumul la TIR -uri pentru ca mai era apa de circa 30 de centimetri si in aceasta dimineata s-a restabilit traficul complet. Se circula bine si au disparut si cozile, pentru ca rutele ocolitoare erau greu de folosit", declarat pentru Stiri de Cluj primarul comunei Apahida, Ionel Farcas.

Edicul a afirmat ca inundatiile de la kilometrul 17 s-au produs din cauza faptului ca Drumul National 1C a fost proiectat prost. "Podul de peste Somes, de la intrare din comuna Apahida, este subdimensionat si nu a facut fata la debitul mare de apa. Au fost viituri pe toata Valea Somesului si s-a ajuns in situatia ca toata apa venea spre noi. Proiectantii podului nu s-au gandit la asa potop", a afirmat primarul Farcas.

 

Pe Drumul National apa mai are circa 10 - 20 de centimetri, dar autoritatile spun ca se circula normal, chiar daca este o limitare de viteza.

Comentarii Facebook