Traficanți de persoane, prinși de polițiști pe Aeroportul din Cluj! Exploatau români în Germania


Procurorii DIICOT au depistat și reținut două persoane, un bărbat german și o româncă, acuzați de trafic de persoane.

La data de 05.01.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus la reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor: METTE CHRISTIAN GERHARD HEINRICH ALBERT, cetăţean german, pentru săvârşirea a 30 de infracțiuni de trafic de persoane şi KULAS EVA, cetăţean român, pentru săvârșirea a 30 de infracțiuni de complicitate la trafic de persoane”, anunță DIICOT.

Conform oamenilor legii, în perioada iulie 2014- iulie 2015, inculpatul METTE CHRISTIAN GERHARD HEINRICH ALBERT, cu ajutorul inculpatei KULAS EVA, a recrutat din România, prin inducere în eroare, și a adăpostit în Germania, 30 de victime, femei și bărbați, pe care le-a exploatat, prin supunerea la executarea unor munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat în agricultură și la treburile casnice.

La data de 4 ianuarie 2017 cei doi au fost depistați în timp ce încercau să părăsească teritoriul României, cu destinația Germania, prin Aeroportul din Cluj Napoca.

Cu ocazia controlului efectuat asupra inculpaţilor a fost găsită şi indisponibilizată, în vederea confiscării, suma de 31.680 euro provenită din activitatea infracţională.

De asemenea, la data de 06.01.2017 Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

Comentarii Facebook