Traficanți de droguri din Alba și Cluj, condamnați la aproape 40 de ani de închisoare

 

Mai mulți traficanți de canabis și etnobotanice, din Alba și Cluj, au fost condamnați de Tribunalul Alba la aproape 40 de ani de închisoare.

 

Gruparea a vândut droguri în localitățile, Alba Iulia, Turda și Cluj-Napoca. Gruparea a fost destructurată la începutul lunii octombrie 2014. Procurori şi poliţişti au efectuat atunci 11 percheziţii în Alba şi Cluj, la domiciliile traficanţilor. 11 persoane au fost arestate preventiv la momentul respectiv. La momentul perchezițiilor a fost ridicată cantitatea de aproape 3 kilograme de substanțe interzise și au fost identificați peste 200 de consumatori, scrie Ziarul Unirea.

 

Pedepsele decise de instanța de judecată:

 

Pătran Bogdan Vasile – 7 ani și 6 luni de închisoare, acesta fiind recidivist;

Coman Mihai Paul – 1 an și 9 luni de închisoare;

David Rareş – 6 ani de închisoare;

Mocean Ioana Aurora – 6 ani de închisoare;

Urcan Gheorghe Alin (recidivist) – 6 ani și 10 luni de închisoare;

Popa Raul Traian – 2 ani și 2 luni de închisoare;

Popa Bogdan Marian – 1 an și 2 luni de închisoare;

Pop Flaviu Lucian – 1 an și 2 luni de închisoare;

Cheţan Sergiu Andrei – 6 ani de închisoare;

Moldovan Zoltan – 6 ani de închisoare;

Mocean Ioan Adrian – 1 an și 3 luni de închisoare.

 

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori DIICOT, în cursul anului 2013, pe ”piaţa” de substanţe cu efect psihoactiv din Alba Iulia, au început să acţioneze câţiva membri ai grupării, care şi-au extins, ulterior, activitatea în Turda şi Cluj-Napoca. Colaboarea dintre aceştia a dus la structurarea activităţilor pe trei paliere infracţionale cu legături stabilite între ele în scopul eficientizării comercializării pe raza celor două judeţe de droguri şi substanţe denumite generic ”etnobotanice”. Substanțele achiziționate de la membrii grupării din Cluj erau comercializate sub formă de ţigarete confecţionate artizanal, dar şi sub formă de praf, pe raza oraşelor Baia de Arieş şi Cîmpeni, dar și la Alba Iulia. Decizia Tribunalului Alba poate fi contestată la Curtea de Apel.

Comentarii Facebook