Miercuri 24 Aprilie

Trafic cu persoane decedate la Cluj. Un medic de pe Ambulanță a fost prins în flagrant



Situație morbidă la Cluj, unde mai mulți angajați din cadrul Serviciului de Ambulanță sunt acuzați că se îmbogățeau pe spatele persoanelor decedate.

 

Cel puțin un medic al Serviciului Ambulanței este acuzat de coruptie, acesta fiind acuzat de intermedierea de servicii funerare când constatau câte un deces la cazurile la care erau solicitați.

 

Marți, 11 aprilie a.c., ofițeri de poliție judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Cluj, cu sprijinul Centrului Operațional 3 Cluj-Napoca al D.G.A., sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, efectuează cercetări într-un dosar de corupție privind fapte de dare, respectiv luare de mită.

 

Astfel, în cursul zilei de ieri, a fost constatată infracțiunea flagrantă imediat după ce un administrator al unei societăți comerciale cu obiect de activitate servicii funerare, i-a înmânat unui medic din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Cluj, suma de 600 lei în schimbul intermedierii legăturii cu aparținătorii unei persoane decedate.

 

În același context, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul S.J.A. Cluj, în baza ordonanței de delegare, au efectuat două percheziții la sediul societății comerciale și un autoturism.

 

Ca urmare a administrării probatoriului, procurorul a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe 60 de zile față de 3 persoane, respectiv medicul, administratorul societății comerciale și un angajat al acestei societăți”, precizează anchetatorii.

 

Vă facem cunoscut faptul că pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj se află în instrumentare un dosar, în care se efectuează cercetări privind săvârşirea de fapte de corupţie de către cel puţin un medic din cadrul Serviciul de Ambulanţă Judeţean Cluj, precum şi de către un administrator al unei societăţi comerciale, din municipiul Cluj-Napoca, ce are ca obiect de activitate prestarea de servicii funerare”, anunță procurorii Clujeni.

 

Conform procurorilor, medicul ar fi primit suma de 600 lei de la administratorul acestei societăţi comerciale, drept răsplată pentru intermedierea de servicii funerare către aparţinătorii unei persoane decedate, cu ocazia deplasării la constatarea unui deces. 

 

Astfel, la data de 11.04.2017, ulterior realizării flagrantului, au fost efectuate percheziţii la sediul societăţii comerciale, cauza fiind instrumentată cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul DGA – SJA Cluj.

 

În urma administrării probatoriului s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de medic, faţă de administratorul societăţii comerciale, precum şi faţă de un angajat al acestei societăţi.

Comentarii Facebook