TOP cele mai bune ȘCOLI generale din Cluj. O școală privată a întrecut liceele de TOP

 

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a anunțat care sunt cele mai bune școli din Cluj, în urma rezultatelor la simularea examenului de evaluare naţională pentru clasa a VIII - a..

 

Lucrurile nu se schimbă de la un an la altul, pentru că o școală bună este bună, iar una slabă urcă mai greu.

 

În top, pe primul loc este Liceul Emil Racoviță, cu o medie generală 9,09, pe locul doi este o școală care a fost pe cinci anul trecut, Școala Elf, cu 8.29, pe trei este Colegiul Andrei Mureșanu din Dej cu media de 8,13. Acestea sunt cele trei unități de învățământ care au avut medii generale de peste opt”, a declarat Valentin Cuibus.

 

Pe locul patru în județ este Transylvania College, cu media 7,94, pe locul cinci este Școala Ioan Bob, cu media generală de 7,68, pe locul șase este Liceul Gheorghe Șincai, cu media generală 7,56, pe locul șapte este Liceul Teoretic Lucian Blaga, cu media 7,55, pe locul opt este Liceul Avram Iancu, media 7,03, pe locul nouă este Liceul George Coșbuc, cu media 6,86 (aici elevii au dat test și la limba maternă).

 

Pe ultimul loc în județ sunt: ”Colegiul Tehnic ”Ioan Rațiu” din Turda, Școala din comuna Ciurila și Școala din Cojocna. Acestea au avut mediile sub 3”. 

 

Valentin Cuibus a declarat că toate unitățile de învățământ care au avut mediile generale sub 5 vor fi evaluate și controlate.

 

Cea mai bună școală din mediul rural este cea din Feleacu.

 

În mediul rural, cea mai bună școală este cea din Gheorgheni, comuna Feleacu, cu media de 6,67, urmată de școala din Izvorul Crișului, cu media generală de 6,34, de școala din Someșul Rece, comuna Gilău, cu 6,14, de școala din Ciucea, comuna Ciucea, cu media 6,08, și de școala din Mihai Viteazu, cu 6,01. Acestea sunt cele din mediul rural cu cele mai bune rezultate, peste 6”, a declarat Valentin Cuibus.

 

Șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că ”rezultatele sunt mulțumitoare. Județul Cluj este pe locul 3 pe țară, cu un procent de 58.18%, un procent care este aproape identic cu cel de la simularea a doua de anul trecut, când am avut 59,67%. Este cu șase procente mai mare decât prima simulare de anul trecut, din luna noiembrie, când am avut 53,6%. Discutăm aici de notele peste 5.

 

Dacă analizăm puțin vedem că suntem în aceeași situație ca și anul trecut, existând o diferență mare până la exemenul propriu-zis. Anul trecut, Clujului a ajuns la 88,14%, în momentul exemanului. Credem că vom ajunge tot acolo pentru că avem 1400 de oameni, în zona notelor 3 - 5, cu care se va lucra pentru ca ei să obțină o notă mai mare de cinci”, a spus Cuibus.

Comentarii Facebook