Top 6 orașe din România în care merită să trăiești. Vezi pe ce loc se clasează Clujul



Institutul Național de Statistică a publicat recent un clasament al celor mai bune orașe din România, în care merită să locuiești.

Clasamentul a fost realizat de INS la cererea Adevărul, iar acesta a fost alcătuit ținând cont de dezvoltarea economică, de nivelul salariilor şi al şomajului, dar şi de posibilităţile de petrecere a timpului liber.

Potrivit topului, pe primul loc se clasează Capitala.

Bucureştiul are 18 muzee şi alte 15 instituţii culturale. Una dintre cele mai reprezentative clădiri este cea a Ateneului Român, inaugurată în 1888.

În Bucureşti sunt înregistrate aproape 20.000 de firme, iar cele mai multe dintre ele sunt în zona Pipera, din nordul Capitalei. Salariul mediu brut în aceste companii se apropie de 4.100 de lei, faţă de 2.800 cât este în estul ţării. O diferenţă de aproape 40 de procente, potrivit Digi 24.

Anul trecut, peste șapte milioane şi jumătate de călători au trecut prin Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti. În medie, zilnic, 120 de aeronave au decolat de pe cel mai mare aeroport al ţării.

Cluj-Napoca este următorul clasat, în topul orașelor din România în care merită să trăiești.

Clujul este considerat a fi ”Silicon Valley” de România şi întrece orice alt oraş din țară la capitolul experți în IT.

De asemenea, 2015 este și anul în care Cluj-Napoca deține titlul de Capitală Europeană a Tineretului, astfel că vor fi organizate o mulțime de evenimente culturale.

Totodată, la fel ca şi Bucureştiul, Cluj-Napoca se poate mândri cu multe spitale de top.

Podiumul celor mai bune orașe în care poți trăi este completat de Timișoara.

Iată care este topul celor mai bune 6 orașe din România în care merită să trăiești:

1. București

2. Cluj-Napoca

3. Timișoara

4. Brașov

5. Constanța

6. Sibiu

Comentarii Facebook