Miercuri 24 Aprilie

Tinerii Maniosi au licitat fostul Hotel Continental din Cluj-Napoca VIDEO

 

Grupul Tinerii Maniosi a organizat vineri, 15 iunie, un flash-mob pentru cladirea fostului Hotel Continental din Cluj, unde au si licitat pentru acesta.
 

Motivul pentru care tinerii s-au strans in fata fostului Hotel Continental, este ca orasul are nevoie de spatii publice de calitate, si de masuri de recuperare a patrimoniului construit.

 

"Primaria Cluj-Napoca ar trebuie sa devina interesata in mod real de acest spatiu care este un simbol al Clujului. Actiunea de astazi am facut-o nu pentru ca in trecut noi am ocupat hotelul Continental cu alta ocazie si cu alt motiv legat de Rosia Montana. Azi suntem aici pentru ca acest spatiu trebuie redat clujenilor  si nu este singurul.", a spus membrul trupei Luna Amara Mihnea Blidariu.

 

De asmenea, Tinerii Maniosi considera ca administrata locala trebuie sa faca pasi reali spre reintroducerea cladirilor importante din istoria Clujului in circuitul public, iar oportunitatea de a achizitiona cladirea in urmatoarele saptamani poate fi o prima etapa intr-un proces care sa se fructifice intr-o restaurare de calitate a cladirii-simbol si reintoarcerea ei in viata centrului urbei."Dorim ca acest spatiu sa aiba functionalitate publica, sa devina un spatiu pentru clujeni, pentru toti cetatenii orasului si nu un spatiu privat a carei destinatie sa fie in beneficiul investitorilor privati. Deci, credem ca domnul Boc realmente ar trebui sa ocupe acest spatiu, primaria si prin primarie clujenii", a mai spus Blidariu. 


Acestia au militat pentru "negocierea pretului de pornire a licitatiei pana la un pret adecvat pietei imobiliare actuale si starii in care a fost adus imobilul in ani de zile in care a fost tratat ca o oportunitate imobiliara de mediul privat, si nu ca un monument istoric important si cladire-simbol a Clujului de altadata, o gestionare rationala a etapelor ulterioare: identificarea unei functiuni care sa raspunda nevoilor Clujenilor si posibilitatilor pe care le ofera cladirea, in urma unui proces decizional transparent, organizarea unui concurs international de arhitectura pe tema restaurarii Hotelului Continental, dar si informarea si consultarea reala a populatiei pe parcursul acestor etape de catre Primaria Cluj".

 

 

 

 

Comentarii Facebook