Tinerii maghiari au făcut picnic în Piața Muzeului: Vrem plăcuțe trilingve - VIDEO

 

Grupul de inițiativă ”Musai-Muszaj” a organizat la Cluj-Napoca, joi, 19 februarie, de la ora 17.00, un picnic multicultural în Piața Muzeului.

 

Tinerii au așezat pe jos saltele izolir, au mâncat și au băut ceai. De asemenea, cei de la ”Muzai-Muszaj” au adunat și donații de la persoanele prezente, împărțind cereri, pe care oamenii să le depună la Primăria Cluj-Napoca și să ceară amplasarea de plăcuțe trilingve, în română, maghiară și germană, la intrările în Cluj-Napoca.

 

Vezi AICI ce conțin aceste cereri. 

 

Grupul ”Musai-Muszaj” a anunțat că în fiecare joi va organiza astfel de manifestări, până când plăcuțele vor fi montate. 

 

Grupul solicită amplasarea de plăcuțe indicatoare cu textul: ”Cluj-Napoca”, ”Koloszvar”,  sau ”Cluj-Napoca”, ”Koloszvar”, ”Klausenburg”.

 

Refuzul cererii mele ar reprezenta negarea multiculturalității orașului, cel puțin eu așa o voi resimți. O asemenea intoleranță care s-ar putea exprima astfel, ar putea afecta grav sentimentele maghiare din orașul nostru. Relațiile interetnice din Cluj sunt foarte bune. Tensiunile interetnice sunt nesmificative, chiar inexistente. În concluzie, respingerea cererii mele, pe de o parte ar conduce la o indignare și în rândul românilor, iar pe de altă parte la identificarea izvorului discriminării etnice, ca venind nu din partea cetățenilor, ci numai din partea Instituției Dumneavoastră”, se arată în cererea scrisă în română și maghiară.

 

Primarul Emil Boc le-a explicat și miercuri, 11 februarie, eticilor maghiari, în ședința Consiliului Local, că în acest an vor fi montate plăcuțe cu numele Cluj-Napoca în cinci limbi, plăcuțe ce vor fi montate la intrările în oraș.

Comentarii Facebook