Tinerii care au învins cancerul își spun la Cluj povestea în cadrul Primului Seminar Național

 

205 tineri care au finalizat tratamentul oncologic vor participa pe data de 12 decembrie la Primul Seminar Național despre Efectele pe Termen Lung ale Tratamentului Oncologic la Tinerii Supraviețuitori de Cancer organizat de Asociația Little People România.

 

Evenimentul în premieră va avea loc între orele 9.00 - 11.00 în cadrul Grand Hotel Napoca, Cluj-Napoca, sala Forum, 12 decembrie. Seminarul se adresează tinerilor care au avut experiența tratamentului oncologic în copilărie sau adolescență. La eveniment au confirmat prezența specialiști oncologi pediatri care vor răspunde întrebărilor tinerilor supraviețuitori de cancer.

 

Tumorile pot dispărea, însă potrivit unui studiu realizat de Asociația Little People cu respondenți, tineri supraviețuitori de cancer, cu vârste între 17-31 ani, aproape 20% dintre ei suferă de durere cronică, prezintă probleme de învățare și dificultăți de concentrare în vreme ce aproape 60% denunță extenuare emoțională, mintală și unii chiar depresie. Tinerii nu au la îndemână informație adecvată privind modalitatea de a accesa beneficii sociale, 19% dintre ei cu vârste peste 18 ani nu lucrează și nu studiază, 16% raportează discriminări la locul de muncă sau studiu. În vreme ce datele la nivel european arată că acest grup prezintă un risc ridicat de a dezvolta efecte pe termen lung ale tratamentului oncologic sau cancere secundare, nu există un sistem standard de urmărire și îngrijire pe termen lung pentru tinerii supraviețuitori. Mulți dintre ei efectuează controale regulate la medicul pediatru însă majoritatea sunt pierduți în procesul medical destinat tinerilor pacienți”, a declarat Katie Rizvi, fondator Little People România.

Comentarii Facebook