Tineri cu insuficiență renală, brutalizați de firma de pază a Iulius Mall Cluj. VEZI poziția centrului comercial - VIDEO

 

Trei tineri cu insuficiență renală cronică, aflați la Cluj-Napoca în cadrul unei tabere speciale organizate de Asociația pentru Solidaritate și Empatie ”Claudia Safta”, îi acuză pe 6 agenți de pază de la Iulius Mall că i-au brutalizat, acuzându-i că fură haine din magazine.

 

Cei trei tineri, Ilie Greuruș (20 de ani), din Alba, Denisa Aurora Suătean, din comuna Cămărașu, județul Cluj, și Janos Gabor (23 de ani), din Târgu Mureș, au fost ”luați pe sus” de agenții firmei de securitate de la Iulius Mall Cluj, joi, 3 ianuarie, în timp ce își cumpărau haine de la Zara, din banii puși la dispoziție de sponsorii Asociației pentru Solidaritate și Empatie”Claudia Safta”. Toți cei 40 de tineri cu probleme renale, care au ajuns în tabăra de la Cluj-Napoca, au primit câte 250 de lei pentru a-și cumpăra ce vor, cu condiția să aducă o factură.

 

Am mers ca să îmi iau ceva haine pentru mine. Un pulover și o bluză. Când le-am găsit, nu le-am cumpărat pentru că Ilie și Aurora (colegii tânărului) mi-au spus să mergem să ne uităm mai departe. Poate găsim ceva mai frumos. Când am ieșit din Zara a venit la noi un domn. Nu s-a prezentat deloc și ne-a spus să mergem cu el. L-am întrebat: ”Unde!”. Ne-a spus că vrea să mergem să vedem dacă în 31 decembrie 2012 am fost în mall. I-am spus că am fost în fiecare zi. În acel moment i-a sunat pe colegii săi și au mai venit încă trei, după care au mai venit trei. Ne-au dus jos într-o pivniță. Acolo erau calculatoare. Erau poze”, a povestit Janos Gabor, tânărul transplantat din Târgu Mureș. 

 

Denisa face dializă de circa 3 luni și are în permanență un cateter pus pe picior, indispensabil pentru intervențiile de dializă. ”Au venit și m-au luat de după ceafă trei dintre agenți și mi-au spus: ”Haide mă că tu ești ăla”. Am zis că stați puțin că nu am făcut nimic. Pe colega mea au tras-o după ei și i-au spus să se grăbească. Ea nu se poate deplasa repede pentru că are acest cateter pe picior”, a explicat Ilie Greuruș, din Alba.

 

Unul dintre cei trei tineri a încercat să le explice agenților de pază, 6 la număr, că ei nu au făcut nimic, dar că, dacă este nevoie, merg cu ei pentru a-și dovedi nevinovăția. ”Eu i-am spus că nu am furat. Le-am spus că suntem în tabără și avem probleme cu transplant și cu dializă. Toată lumea din Iulius Mall s-a uitat la noi ca și când eram hoți. Nu e de ajuns că suntem noi bolnavi, dar mai vin și ei să ne mai supere”, a mai spus Ilie Greuruș. 

 

Cei trei tineri au fost ținuți în ”pivniță” circa 5 minute, după care au fost eliberați direct în parcarea mall -ului. ”Ne-au lăsat acolo, dar am strigat după ei și le-am cerut ca măcar să ne ducă până în Iulius Mall că altfel nu vom ști pe unde să plecăm. Unul dintre ei ne-a dus de unde ne-a luat”, a mai spus Janos Gabor.

 

Cu privire la situaţia semnalată de dumneavoastră, menţionăm că au fost respectate întocmai procedurile interne de pază şi securitate ale Iulius Mall Cluj, importante pentru a evita evenimentele neplăcute pe care le-ar putea întâmpina clienţii mall-ului.

 

În data de 2 ianuarie 2013, două persoane au sustras bani dintr-o cutie de donaţii amplasată în incinta Iulius Mall Cluj, iar prin intermediul imaginilor captate de camerele video din zonă, departamentul de pază a reuşit identificarea unor semnalmente ale acestora.

 

Cele trei persoane, care fac subiectul întrebării dumneavoastră, au fost invitate în seara de 3 ianuarie 2013 la o discuţie amiabilă în biroul şefului de tură, pentru a elimina orice suspiciune legată de semnalmentele asemănătoare celor implicaţi în incidentul din 2 ianuarie 2013. Demersul s-a desfăşurat conform unor proceduri standard menite să asigure siguranţa clienţilor şi angajaţilor din Iulius Mall Cluj. Potrivit conducerii departamentului de pază şi securitate, imediat ce s-a confirmat că cele trei persoane nu corespundeau imaginilor captate în momentul incidentului li s-au prezentat scuze şi au fost însoţite în incinta mall-ului, fără a exista nemulţumiri din partea lor. Precizăm că acţiunea agenţilor de pază a fost una de rutină, care s-a desfăşurat în condiţii civilizate.

 

Iulius Mall Cluj depune eforturi pentru ca toţi clienţii săi să se poată bucura în siguranţă de timpul petrecut în incinta mall-ului”, a precizat Adelina Isachi, purtătorul de cuvânt al Iulius Mall Cluj.


 

Tinerii cu insuficiență renală care vin la Cluj-Napoca în tabăra organizată de Asociația pentru Solidaritate și Empatie ”Claudia Safta” nu sunt la prima ”aventură” de acest gen. La ediția din 2011 - 2012, ei au fost bătaia de joc a angajaților de la Cinema City din Iulius Mall, care ulterior și-au cerut scuze și au elaborat un program de colaborare cu tinerii din această asociație.

 

Tineri cu insuficienta renala cronica, umiliti la Cinema City Cluj UPDATE

Comentarii Facebook