Tiganii din Floresti si Gilau si-au "eliberat" femeile de 8 Martie - VIDEO

 

Tiganii din Floresti si Gilau si-au "eliberat" femeile de 8 Martie si le-au lasat sa isi faca de cap. Pirandele, imbracate in haine traditionale, cu fusta inflorata si banuti de aur, au dansat toata noaptea.

 

"Asa cum stiti bine femeile rrome sunt suspuse barbatului. Este o traditie din toate timpurile, dar astazi sunt libere, libere sa faca ce vor, sa cheltuiasca cat vor, sa se distreze cum vor. De maine intra iarasi in conditiile noastre este singura data cand femeile rrome sunt libere sa faca ce vor. Noi suntem rromi care respectam frumusetea", a declarat Aurel Pascu, prim-vicepresedintele Partidei Rromilor Cluj.

 

"Petrecaretele" s-au strans la un bar din comuna Gilau, unde au incins ringul de dans. Ele si-au ignorat barbatii rromi si si-au facut de cap, au dansat pe manele pana dimineata si s-au bucurat de liberate. Tigancile au primit flori din partea barbatilor si si-au etalat talentele de dansatoare.

 

"Astazi ne facem de cap, suntem libere, si de maine suntem iarasi supuse, dar acum ne bucuram. Suntem mai puternice acum", a declarat una dintre tiganci.

 

Traditia "eliberarii" tigancilor de Ziua Femeii este una relativ recenta. Aurel Pascu a declarat ca de cativa ani rromii din Gilau si Floresti obisnuiesc sa organizeze o petrecere in cinstea "pirandelor" in ziua de 8 Martie.

Comentarii Facebook