Țiganii din Floreşti au bătut un medic SMURD. Pe asistent l-au băgat în spital

 

Un echipaj SMURD a fost luat la bătaie de țiganii din Florești, când a sosit la cimitirul din localitate pentru a acorda îngrijiri medicale unor femei leșinate.

 

Miercuri, 7 septembrie, zeci de persoane au asistat la slujba de înmormântare a unui rom din Florești. Când se cobora sicriul în groapă, patru femei au leşinat, iar o persoană a sunat la 112. Echipajul de la Ambulanță a ajuns la locul faptei, dar era nevoie de o autospecială de capacitate mai mare pentru a prelua cazul. Astfel că a fost chemat și un echipaj SMURD.

 

Între timp, spiritele s-au încins. Oamenii dezbăteau dacă trebuie îngropat mortul sau persoanele leșinate trebuie să primească îngrijiri medicale. 

 

Între țigani a izbucnit o altercație, iar când a ajuns echipajul SMURD, medicul și asistentul au fost agresați. Doctoriţa de pe ambulanţa S.M.U.R.D. s-a trezit lovită şi cu hainele rupte de către femei, iar asistentul bătut de-a binelea, având ulterior nevoie de 7-8 zile de îngrijri medicale, conform certificatului medico-legal eliberat joi de către medicii de la I.M.L. Cluj, scrie Gazeta de Cluj.

 

Parchetul a deschis un dosar de cercetare penală pentru infracţiunea de ultraj, dar procurorul de caz nu a luat nicio măsură împotriva făptaşilor, pentru că nu a identificat martorii oculari ai altercaţiei. După cum era de așteptat, nimeni nu a depus mărturie sau a văzut ceva detalii.

 

Este un gest urât. Echipajul nostru s-a dus să le acorde ajutorul și a fost luat la bătaie. Noi când mergem în comunități de acest gen suntem mai precauți. Este regretabil ce s-a întâmplat. A fost pălmuită doctorița de pe autospeciala SMURD, iar unul dintre băieți a fost lovit”, a precizat pentru Știri de Cluj un oficial SMURD Cluj.

Comentarii Facebook