Tiganii de pe strada Coastei au fost mutati cu acordul lor! Demolarea colibelor continua sambata


Tiganii de pe strada Coastei si-au dat acordul scris pentru a fi mutati pe strada Cantonului, din apropierea rampei de la Pata Rat.

In urma sedintei de Consiliu Local de marti, 14 decembrie, 18 familii din cele 56, care locuiesc cu acte in regula pe strada Coastei, au fost notificate ca trebuie sa paraseasca cele patru case primite in chirie de la primarie.

"Contractul de inchiriere al acestora a expirat in 2009, dar pentru ca nu am avut ce sa le oferim in schimb i-am lasat sa locuiasca in continuare acolo. Acum s-a terminat amenajarea modulelor pe strada Cantonului, asa ca lucrurile s-au schimbat. Am trimis notificarile miercuri dimineata si pana dupa masa rromii au venit si si-au depus cereri pentru a fi mutati", a declarata Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al primariei Cluj Napoca.

Pe langa cele 18 familii, alte 22 au primit un loc in modulele de pe strada Cantonului. "In total avem 40 de camere si nu putem muta toate cele 56 de familii, dar pentru inca 10 am gasit solutia de a le muta casele improvizate pe strada Cantonului in spatele locuintelor modulare. Ii vom tine in evidentele noastre si in cazul in care va aparea o locuinta ii vom muta acolo", a mai spus Oana Buzatu.

Reprezentantii primariei sustin ca tiganii de pe strada Coastei care nu au buletin de Cluj vor fi urcati pe tren si trimisi in localitatile de unde provin.

Evacuarea locuintelor improvizate a inceput vineri dimineata, cand zeci de jandarmi si politisti comunitari s-au prezentat pe strada Coastei. Pe tot parcursul zilei de ieri, tiganii si-au strans lucrurile, iar sambata se va trece la demolarea colibelor ilegale.

Comentarii Facebook