Tiberiu Uşeriu, câștigătorul maratonului "6633 Ultra” de la Polul Nord, a revenit acasă. Așteptat la Cluj cu SURPRIZE

 

Câştigătorul maratonului ”6633 Ultra” de la Polul Nord, Tiberiu Uşeriu, a fost așteptat pe Aeroportul din Cluj-Napoca de rude și prieteni, fiind surprins.

 

Tiberiu Uşeriu a ajuns pe Aeroportul din Cluj-Napoca, miercuri seară, în jurul orei 23.00, de la Londra, și a fost întâmpinat cu melodia ”We are the champions”.

 

”Vreau să le mulţumesc celor care au crezut în mine. Sunt un om ca toţi voi de aici în carne şi oase şi mi-am dat seama foarte bine de acest lucru, pentru că am avut probleme de sănătate destul de mari, mi-am dat seama că sunt muritor şi cred că aş fi putut să fi alergat de la Tăşuleasa Social (asociaţie care îşi propune ca fiecare an să înfiinţeze o pădure nouă în zonele degradate - n.a.) până în Siberia, la Cercul Polar, şi nu s-ar fi auzit nimic dacă nu aş fi avut nişte oameni în spate care m-au ajutat să fac chestia asta. Eu nu consider că ceea ce am făcut a fost o performanţă, nu putem să confundăm sportul de performanţă cu ceea ce am făcut eu. Într-adevăr, este o performanţă pe plan sportiv amator”, a relatat Tiberiu Uşeriu.

 

”Eu recomand oamenilor să îşi urmeze visele, ceea ce fac eu. Nu neapărat trebuie să fugi de nebun la Cercul Polar atâţia kilometri ca să îţi îndeplineşti visul. Eu am povestit prietenilor mei că trebuie să îţi urmezi visele, iar uneori visele trebuie să fie cu o pregătire riguroasă pentru aşa ceva. Şi depinde pentru fiecare care este visul lui. Nu ştiu dacă acesta a fost visul meu, să fug de nebun, visul meu nu mi l-am atins, dar este visul pe care o să-l urmăresc în continuare până mi-l ating. Mi-am dorit să intru în cursa aceasta pentru că ştiam că este una de elită din lumea sportului amator de anduranţă şi mă gândesc că doar aşa, când te baţi cu oamenii tari, de elită, poţi să ajungi şi tu acolo. Altfel, te baţi cu cei mici, rămâi mic”, a susţinut Tiberiu Uşeriu.

 

El a spus că frigul a fost cel mai mare dușman. ”Nu a fost mai grea cursa decât mă aşteptam. Eu m-am pregătit pentru asta din toate punctele de vedere. Am fost luat prin surprindere de multe ori, dar îmi place să îmi depăşesc limitele, să ies din zona de confort, şi asta m-a adus în faţă şi să termin cursa aşa cum am terminat-o. Am mers acolo fără niciun nume şi am vrut să îi speriu de la început, să nu se ţină după mine, aceasta a fost strategia mea. Concuram împotriva unor sportivi foarte buni, a fost o cursă grea. (...) Eu nu am dormit trei zile să pot să îmi iau un avans, am avut ceva halucinaţii”, a afirmat sportivul amator.

 

Tiberiu Uşeriu va concura și la alte curse similare. El a câştigat săptămâna trecută ”6633 Ultra”, maratonul de la Polul Nord.

 

Pentru această cursă, Tiberiu s-au antrenat la Pasul Tihuța, în condiții foarte grele. El a dormit sub cerul liber în timpul ierni, a alergat la bustul gol și a făcut baie în copcă.

 

Foto: Facebook / Tasuleasa Social

Comentarii Facebook