Terasa de pe strada Gladiolelor, de pe malul raului Nadas, nu s-a surpat din cauza inundatiilor. Constructia nu avea autorizatie - FOTO


Terasa de pe strada Gladiolelor, din cartierul Iris, s-a surpat aseara din cauza faptul ca a fost construita prost si fara autorizatie, anunta reprezentantii Administratia Bazinului Somes-Tisa. Ploile de ieri nu au afectat constructia.

"Ruperea zidului de sprijin s-a produs ca urmare a deficientelor de executie: drenaj insuficient, materiale inadecvate (betoane foarte slabe si zidarie de piatra) care nu au rezitat la presiunea apei acumulate si a pamantului din spatele zidului de sprijin. De asemenea s-a constatat ca debusarile conductelor de apa pluviala sunt inadecvat construite", sustine reprezentantii institutiei clujene.
?
Debitul raului Nadas a fost mare in urma ploii de ieri, cand au cazut intre orele 16.45 si 18.38 circa 26 de litri pe metru patrat. Apa a sapat la baza casei de pe strada Galdiolelor nr. 2, care a fost construita fara autorizatie, si terasa s-a prabusit in apa. A fost distrus zidul de sprijin, curtea interioara si gardul din zidarie de BCA si o parte din imobil este afectata dupa ce a cedat si fundatia.

Oficialii Administratiei Bazinului Somes-Tisa, care au facut o ancheta la fata locului, au mai stabilit ca toate "constructiile realizate pe malul raului Nadas, aferente imobilului de la adresa strada Gladiolelor nr. 2, nu sunt avizate din punct de vedere al Gospodăririi Apelor".

Comentarii Facebook