Țeparii de la Cluj care vindeau apă în loc de motorină, reținuți de polițiști. Doar o parte dintre ei au fost arestați preventiv



Polițiștii clujeni au efectuat zilele trecute o serie de percheziții în urma cărora au depistat 11 bărbați care păcăleau oamenii vânzându-le apă în loc de motorină.

Potrivit polițiștilor, in perioada octombrie 2015-februrie 2016, cei 11 bărbaţi ar fi comis un număr de 70 de acte infracţionale, dintre care 20 infractiuni de înşelăciune, 13 tentative la infractiunea de înşelăciune, precum şi 37 de acte de complicitate la infracţiunea de înşelăciune şi tentativă la infractiunea de înşelăciune.

Acesltia ar fi comercializat cantitatea de 11.000 litri apă drept motorină, la prețul de 2,5-3,5 lei/litru, alți 8.000 litri încercând să-i vândă fără a reuşi, cauzând un prejudiciu de aproximativ 50.000 lei unui număr de 28 de persoane vătămate.

Astfel, magistrații au decis punerea sub arest preventiv a 5 dintre cei 11 inculpați, în timp ce 3 sunt cercetați sub control judiciar, iar ceilalți sunt cercetați în libertate.

În baza probatoriului administrat în dosarul privind comiterea infractiunilor de înşelăciune prin vânzarea de apă în loc de motorină, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Cluj-Napoca a dispus sesizarea instantei de judecată cu propunere de arestare preventivă, care a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pe o perioada de 30 zile, pe numele a cinci dintre cei 11 bărbaţi reţinuţi, instituirea măsurii cercetării sub control judiciar pentru 3 bărbaţi, restul de trei fiind cercetaţi în stare de libertate”, informează IPJ Cluj.

Comentarii Facebook