Teapa imobiliara. In 2008, au dat doua milioane de euro pe un bloc de pe Calea Baciului, din Cluj-Napoca, si nu s-au mutat nici astazi


35 de familii au platit in total doua milioane de euro pentru a locui intr-un bloc de pe Calea Baciului, din Cluj-Napoca, si nici pana azi nu s-au mutat. Proprietarul sustine ca nu a putut lucra din cauza frigului.


Oamenii au platit banii in momentul in care blocul era doar un simplu proiect si constructorul le-a promis ca totul va fi finalizat in cel mult un an. "Stam ca prostii si il tot sunam pe Ioan Moga sa vedem ce face. Ne tot amana si nu face nimic. Ne-a luat banii si noi asteptam sa ne mutam. Sunt oameni care stau prin chirii si vor sa se mute, dar nu este gaz, apa si curent", a declarat Lucian Moldovan, unul dintre cei care a platit un apartament in bloc, cu banii jos.

In total 35 de familii au achitat apartamentele incepand din iulie 2008 si pana in luna septembrie a aceluiasi an. "Trebuia sa fie gata atunci in scurt timp asa ni s-a spus si acum e anul 2010 si nimic. Eu am luat 2 apartamente, unul de doua camere pentru mine si altul cu o camera pentru scoacra mea. Proprietarul blocului ne tot amana", a spus o alta persoana care a platit banii in avans.

Blocul cu 42 de apartamente este construit pe Calea Baciului numarul 20, unde s-au adunat astazi si oamenii sa ii ceara socoteala celui care trebuia sa le predea apartamentele. Nu l-au gasit acasa asa ca l-au sunat la telefon.

Ioan Moga le-a spus ca urmeaza ca in cateva zile va introduce utilitatile si ca nu a putut lucra din cauza faptului ca au fost "-17 spre - 20 de grade".

 

"Asa ne spune de fiecare data cand il sunam. Ori e la vanatoare si nu ne raspunde, ori e in alta parte. Cand raspunde la telefon ne asigura ca totul va fi gata in scurt timp. Ne-a mancat banii si-a facut o vila de toata frumusetea si pe noi ne lasa in drum cu banii achitati si fara locuinte", a mai spus Lucian Moldovan, proprietarul unui apartament in blocul care nu e gata de doi ani.

 

Numai trei dintre cei 35 care au cumparat apartamente in blocul de pe Calea Baciului au deschis proces in instanta impotriva constructorului si se judeca si acum. Ceilalti asteapta si se bazeaza pe buna credinta a acestui.

 

Comentarii Facebook