Taxi căzut în Someș, lângă Cluj Arena. O tânără a SALVAT situația: 112 a răspuns după 15 - 20 de minute

 

O clujeancă a relatat un incident rutier produs lângă Cluj Arena și care pare a fi desprins parcă dintr-un film. Anca acuză autoritățile de lipsă de profesionalism și nepăsare.

 

Anca Grovu are 20 de ani și în dimineața zilei de sâmbătă a luat un taximetru de la Sala Polivalentă. 

 

Sambata dimineata in jurul orei 5:30 am luat taxiul de la Sala Polivalenta care urma sa ma duca acasa dar, din nefericire, m-a indreptat spre ceea ce ar fi putut fi o tragedie.

 

Dupa cativa zeci de metri, din cauza ploii si a vitezei, masina a derapat pe sinele de tramvai. Soferul a incercat sa o redreseze insa fara succes. Am lovit un gard de langa Cluj Arena, moment in care soferul a tras brusc de volan la stanga, pierzand complet controlul masinii. Ne-am lovit de un stalp de iluminat si apoi am plonjat direct in Somes. De pe locul din fata am ajuns -nu stiu cum, pierzandu-mi cunostinta pentru cateva secunde - cu capul in jos, in spatele masinii, la fel si soferul. Masina fiind rasturnata, apa a intrat foarte repede. Din fericire, am putut sa sparg de tot geamul care era deja crapat si am reusit sa ies, scotandu-l apoi si pe taximetrist intr-un timp relativ scurt, in care fiecare secunda era pretioasa.

 

Un alt taximetrist a vazut toata scena si, cand am iesit eu la suprafata, el deja vorbea la 112. Pana sa iesim din apa si sa ne dezmeticim, au mai trecut 10 min. timp in care l-am sunat pe un prieten care era in apropiere. Inca nu venise nimeni sa ne salveze: nici Politia, nici SMURD-ul sau Pompierii .. 

 

Speriati, uzi leoarca si inghetati de frig, asteptam ajutor. Vazand ca nu apare nimeni, am sunat din nou la 112. La un moment dat am vazut o masina de politie care mergea lejer pe partea cealalta. I-am facut semn, dar nu ne-a vazut. Vorbind la 112, le-am spus sa intoarca masina care, pana la urma, a ajuns la noi dupa aprox. 15-20 de minute de la accident.

 

Prima intrebare: “Aveti actele la dumneavoastra?“. Inca speram ca visez si ca urma sa ma trezesc. In loc sa ni se evalueze starea de sanatate de catre un echipaj SMURD, am stat aproximativ 20 de minute in stare de soc si uzi pe malul Somesului in final, plecand cu tata acasa. Dupa ce mi-am schimbat hainele ude si mi-am mai revenit din soc, am constatat ca am dureri puternice de cap si nu puteam sa-mi misc gatul asa ca am decis sa merg la UPU Cluj.

 

Cum e posibil sa nu vina o ambulanta, in conditiile in care A FOST RAPORTAT LA 112 UN ACCIDENT CU O MASINA CAZUTA IN SOMES? In orice alta tara civilizata, pe langa ambulanta, au fi venit si pompierii in 2-3 minute.

 

Noi am avut noroc ca am supravietuit unui asemenea accident, dar cu toate acestea socul, frigul si apa rece puteau sa-si lase o amprenta grava asupra noastra, nemaivorbind de loviturile de la cap si corp , pe care le suportasem amandoi. I-A PASAT CUIVA?!

 

Concluzia?

 

Romania chiar nu s-a schimbat!

 

In acel moment de tensiune, am simtit cum nimanui nu-i pasa de vietile noastre. A fost cu siguranta o adevarata minune si mult noroc. Schimband insa scenariul, putea fi o tragedie.

 

Vreau sa traiesc intr-o tara in care nu trebuie sa fiu propriul erou din filmul de groaza, pentru ca indiferenta, comoditatea si sistemul bolnav triumfa din nou”, ne-a relatat Anca Grovu.

 

Foto: Arhivă

--------------

UPDATE

 

A fost un apel la 112, din partea unei persoane care a văzut autoturismul căzut în apă. Acea persoană a transmis că nu e nevoie de intervenția SMURD, anunță Poliția Cluj.

 

Poliția face cercetări pentru vătămare corporală din culpă, împotriva taximetristului.

 

Surse din Poliția Cluj susțin că agentul care a ajuns la locul incidentului s-a oferit să ducă tânăra la spital, dar a aceasta a refuzat. Se pare că și în declarația dată la Poliție a spus același lucru, că nu a vrut să meargă la spital.

 

Polițistul a ajuns la fața locului după 15 minute, recunosc sursele citate. ”Contează foarte mult și informațiile care se trimit de la fața locului. După ce a ajuns, după 15 minute, l-a întrebat și pe șofer și pe femeie, dacă au nevoie să fie duse la spital, dar nu au vrut”, conform sursei citate.

 

Șoferul taximetrului nu avea viteză.

Comentarii Facebook