Taxa pentru pașapoarte se poate achita de acum și la sediul Serviciului de Pașapoarte Cluj



Clujenii care doresc să intre în posesia unui pașaport trebuie să știe că taxa pentru eliberarea acestui document se poate plăti și la sediul Serviciului de Pașapoarte Cluj.

Potrivit comisarului șef Melania Ghica, oamenii pot plăti taxa între ore 8.30 și 14.00.

Am deschis acest serviciu pentru a preîntânpina birocrația. Înainte oamenii plăteau această taxă la alte instituții după care veneau la noi. Taxa pentru un pașaport temporar este de 219 lei, pentur un pașport electronic pentru copii până la 12 ani este de 158 de lei iar pentru copiii mai mari de 12 de ani de 283 de lei”, a spus Melania Ghica.

Din cauza românilor care lucrează în străinătate și care s-au întors acasă pentru a-și reînoi documentele de călătorie, cozile de la Serviciul de Pașapoarte sunt semnificative. În ultimele zile, numpărul cererilor rezolvate într-o zi a crescut la peste 300.

Facem eforturi pentru a rezolva toate aceste probleme. De miercuri am deschis un al patrulea ghișeu care deservește doar copiii. Avem foarte multe cereri și de aceea personalul rămâne la serviciu și până la ora 20 seara. Cei care se așează a coadă și au număr de ordine trebuie să știe că vor pleca acasă cu situația lor rezolvată, urmând a se întoarce pentru a-și ridica documentele de călătorie”, a mai declarat Ghica.

Comentarii Facebook