Tariful de parcare în centrul Clujului s-ar putea tripla. În rest, ”rușinică” șoferilor pentru că nu folosesc parkingurile

 

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a spus că tarifele de parcare din centru vor crește.

 

Pe zona 1 va mai fi o creștere de tarife pentru anul viitor. Vom avea în dezbatere publică proiectul și îl vom pune cu suficient timp înainte pentru a fi dezbătut. Aștept o propunere a colegilor de la parcări și vom anunța. De anul trecut până acum s-a dublat, dar nu aș putea să vă spun că se dublează, se triplează sau crește doar cu 15%. Asta este o chestiune de dezbatere publică.

 

Creșterea de anul trecut a creat oportunitatea ca mult mai mulți oameni să își parcheze mașina. Dacă ne uităm numai la Piața Unirii găsim mai mult locuri de parcare”, a declarat Dan Tarcea.

 

Clar trebuie să mergem în centru să fie loc pentru toată lumea. Cei care stau o jumătate de oră - o oră să aibă un tarif mai mic, iar cei care stau o oră, două să aibă un tarif diferențiat”, a mai afirmat Tarcea.

 

Legat de zona 2, urmează să trecem unele străzi în zona 1. Mă refer aici la o parte din zona Clinicilor, pentru că sunt foarte multe persoane care vin la spital și nu au unde parca. Nu este normal să îți lași acolo mașina de dimineața până seara. În zona 2 este foarte posibil să lăsăm prețurile la fel. Nu poți crește prețurile în zona centrală și să nu dai o alternativă, chit că avem un parking la Sala Polivalentă care este foarte, foarte slab utilizat. Mai este unul și la stadion. Cele două sunt folosite în proporție de 10 - 15% și nu ne putem plânge pentru că de la stadion până la Primărie sunt 7 minute de mers pe jos și nu este o mare tragedie.

 

Sunt oameni care spun că au căutat un loc 10 - 15 minute! Păi de ce nu te-ai dus la stadion sau la Sala Polivalentă și nu îți consumi nervii și este mult mai ieftin, dar din nefericire suntem obișnuiți să intrăm cu mașina până în farmacie, finanțe, primărie sau unde mai avem noi probleme”, a mai spus Dan Tarcea, la emisiunea de la Realitatea FM. 

 

Noul regulament de parcare a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2017. 

 

Între orele 21:00 și 07:00, nu se percepe taxă pentru parcarea în zonele I și II. În celelalte zone ale orașului tarifele de parcare/garaje rămân neschimbate.

 

Principalele modificări se referă la: limitarea timpului de parcare în zona I la maxim 3 ore; majorarea tarifului orar pentru parcare în zona I, astfel: 2 lei pentru 30 de minute; 4 lei pentru 1h; 8 lei pentru 2h; 12 lei pentru 3h; în cazul parcărilor cu barieră, tarifele orare sunt aceleași, cu excepția cazului în care se depășește timpul maxim de 3 ore - tariful orar pentru fiecare oră de parcare în plus va fi de 12 lei; eliminarea abonamentelor din zona centrală, cu excepția riveranilor persoane fizice (maxim 2 abonamente/apartament), pe străzile aferente zonei I (26 de străzi), anume: Baba Novac, Bolyai, E. de Martonne, Emil Isac, Eroilor, I.C. Brătianu, I. Maniu, M. Kogălniceanu, O. Petrovici, P-ța Unirii (inclusiv parkingul cu bariere), S. Micu, St. O. Iosif, H. Oberth, Universității, V. Fulicea, C. Daicoviciu, Paul Chinezu, V. Alecsandri, Brassai, David Ferenc, Emil Zola, Gaal Gabor, Tipografiei, Cotită, Sindicatelor, F.D. Roosevelt”, precizau reprezentanții Primăriei.

 

Ce nu se spune clar, numai cu jumătate de gură, este că după expirarea celor 3 ore, în care parcarea costă 4 lei pe oră, șoferii vor trebui să achite 12 lei pentru fiecare oră de parcare. Spre exemplu, pentru 8 ore de parcare va trebui să plătiți 72 de lei. 

 

Viceprimarul Dan Tarcea le recomandă clujenilor să folosească parkingurile din zona 2. ”Având în vedere că parking-urile din zona II nu sunt utilizate la întreaga capacitate pe parcursul unei zile, recomandăm clujenilor să utilizeze cele 1524 de locuri de parcare din aceste parkinguri, cu atât mai mult cu cât sunt situate la maxim 10 minute de zona ultra-centrală. Astfel: la stadionul Cluj Arena sunt amenajate 352 de locuri de parcare, la Sala Polivalentă Cluj-Napoca 443 de locuri de parcare, pe platforma de pe str. Năvodari - 229 de locuri, iar parking-ul "Leul" din Piața M. Viteazu, 500 de locuri”.

Comentarii Facebook