Târgul Gaudeamus Cluj-Napoca a pornit la drum - FOTO

 

Târgul Gaudeamus Cluj-Napoca a fost deschis la Cluj-Napoca în cursul dimineții de miercuri, 20 aprilie.

 

Este ediția cu numărul 17, iar personalitățile culturale ale orașului, dar și politicienii, s-au adunat la deschiderea oficială. 

 

La ediția din acest an sunt 88 de expozanți în 62 de standuri, care vor expune în perioada 20 - 24 aprilie, în cortul din Piața Unirii.

 

Cărții îi stă bine în inima Cetății, în inima Ardealului, și a fost o plăcere să particip în această dimineață la deschiderea ediției cu numărul 17 a Târgului Gaudeamus Cluj-Napoca!

 

Anul trecut am reușit să punem în practică o inițiativă originală de încurajare a lecturii și anume proiectul "Ai carte, ai parte... de transport public gratuit!". În anumite perioade, toți cei care citeau o carte în autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele de la Cluj-Napoca, au beneficiat de transport public gratuit.

 

Ne gândim să extindem această inițiativă și în 2016 și suntem deschiși la ideile care urmăresc să încurajeze tinerii, dar nu numai, să citească mai mult”, a declarat primarul Clujului, Emil Boc, prezent la evenimentul inaugural.

 

Acesta a menționat și candidatura Clujului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. ”Cred că astfel de evenimente contribuie semnificativ la conturarea profilului final al orașului, pentru evaluarea ce va avea loc în septembrie. Ingredientele există, contextul este menținut viu și dinamic prin astfel de evenimente și sunt convins că vom reuși împreună să mergem mai departe!”, a mai spus Emil Boc.

Comentarii Facebook