Tânăr amendat pentru că a făcut grafitti pe o clădire din Cluj. Boc vrea să mărească drastic sancțiunile



Primarul Emil Boc anunță că persoanele care murdaresc cladirile si statuile din Cluj-Napoca cu desene si inscriptii de tip graffiti

Astfel, Politia locala, in parteneriat cu Politia Municipiului Cluj-Napoca, a identificat si amendat pe numitul M.P.S., domiciliat in localitatea Apahida, care a vopsit peretii unei cladiri din centrul istoric al orasului care tocmai fusese renovata.

A fost aplicata amenda maxima de 2.500 de lei, potrivit HCL 191/2009, cu modificarile ulterioare si a fost depusa plangere penala pentru distrugere.

De asemenea, in contextul multiplicarii acestor activitati nelegale, propun modificarea cuantumului amenzii de la 1.000 - 2.500 lei cat este in prezent la 5.000 - 10.000 lei in vederea descurajarii unor asemenea acte de distrugere. Modificarea cunatumului amenzii va putea fi realizata doar prin modificarea limitelor maxime ale amenzilor care pot fi aplicate de catre autoritatile locale, respectiv modificarea prevederilor art. 8 alin.2 lit. d din OG 2/2002. Astazi, limita maxima este de 2.500 lei”, spune Emil Boc.

Comentarii Facebook