Tabara la Gilau pentru tinerii care s-au luptat si au invins cancerul


100 de tineri din intreaga tara, care s-au luptat cu cancerul, participa in perioada 13-17 septembrie la Gilau, la cea mai mare tabara pentru adolescentii care au finalizat tratamentul.

Participantii vin din 33 de localitati si fac parte din clubul Temerarii.

"Se distreaza impreuna timp de aproape o saptamana, participa la jocuri sportive, intalniri tematice si activitati in aer liber. Este ocazia perfecta pentru a petrece timpul cu ceilalti, pentru relaxare si activitati menite sa sporeasca increderea in sine a participantilor, pentru a impartasi propriile experiente si a oferi incurajare celorlalti. Vor avea parte de un joc cultural de vanatori de comori in orasul Cluj-Napoca, vor viziona filme si se vor bucura de multe activitati surpriza", a declarat Oana Rusu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Little People Romania.

Clubul Temerarii a fost infiintat in anul 2006 de Asociatia Little People, care a dorit sa intinda o mana tinerilor care se lupta sau care au invins cancerul. De-a lungul timpului, copiii s-au intalnit cu vedete de prima marime de pe plan international, care si-au aratat sustinerea fata de lupta lor. De mentionat ar fi Beyonce, Shakira sau jucatorul de fotbal Carlos Alberto Tevez, capitanul echipei de fotbal Manchester City, cu care tinerii s-au intalnit la Timisoara.

"Mesajul Temerarilor este viata si ca aceasta boala, cancerul, poate fi invinsa! Este singurul si cel mai mare club de acest gen din Europa de Est si Centrala, care numara in prezent peste 170 de membrii din 55 de localitati ale tarii", a mai declarat Oana Rusu.

Tabara de la Gilau a fost deschisa astazi la ora 11.30, in prezenta primarului Sorin Apostu si a conf. dr. Alexandru irimie, managerul Institutului Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuta" din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook