Suspectul de West Nile, internat la Clinica de Infectioase Cluj, este din Sibiu


Barbatul care a fost internat la Clinica de Boli Infectioase din Cluj cu simptomele virusului West Nile este din judetul Sibiu, a declarat pentru Stiri de Cluj medicul Mihai Moisescu, directorul adjunct al DSP Cluj.

Este vorba despre un barbat care nu avea locuinta si care s-a aciuat langa o stana din Sibiu. "A fost adus la Cluj de un cioban, pe care barbatul il ajuta la treaba. A venit aici la Clinica de Boli Infectioase si are simptomele caracteristice virusului West Nile. Dar pentru a fi siguri asteptam rezultatele de laborator", a mai spus Mihai Moisescu.

Pacientul este in afara oricarui pericol si raspunde bine la tratament. "Aceasta boala este deosebit de grava si daca nu este tratata la timp duce la moartea bolnavului. Este o meningo-encefalita si se trateaza simptomatic, pentru ca nu exista un vaccin", a completat Moisescu.

Virusul West Nile se transmite intre pasari, iar in contact cu omul a ajuns prin intermediul tantarilor. Medicii ii avertizeaza pe clujeni sa poarte haine cu maneci lungi si sa "aiba corpul cat mai putin descoperit. Sa foloseasca plasa la geamuri si substante de protectie impotriva tantarilor", a mai spus Mihai Moisescu, directorul adjunct al DSP Cluj.

Comentarii Facebook