Suspectii in jaful de la Banca Transilvania si-au pus speranta in Divinitate: "Hristos a Inviat! Dumnezeu nu lasa lucrurile asa" - VIDEO

 

Tribunalul Cluj a judecat astazi legalitatea tinerii in arest a celor doi tineri suspectati ca au comis jaful de la Banca Transilvania. Dan Andrei Hosu si Bogdan Baciu au spus la iesire din sala "Hristos a Inviat! Pana la urma tot o sa se faca dreptate, ca Dumnezeu nu lasa lucrurile asa".

Avocatul celor doi tineri, Mihai Giurgea, a declarat ca mentinerea lor in arest este fara nici un temei legal, deoarece procurorii nu pot dovedi ca reprezinta un pericol social. "Noi am aratat ca nu se poate dovedi, desi organul urmaririi penale este dator sa arate care sunt motivele pentru ca lasarea in libertate prezinta un pericol social pentru societate, ca nu exista asemenea pericol. Nu se arata in rechizitoriu de ce este mai normala tinerea in arest 12 saptamani si de ce lasarea in libertate o sa tulbure linistea publica", a mai afirmat avocatul celor doi suspecti.

Mihai Giurgea a vorbit si despre probele prezentate de procurori in rechizitoriul pe baza caruia Dan Andrei Hosu si Bogdan Baciu au fost trimisi in judecata. "Motivatia e ca ar fi comis jaful ca sa plateasca datoriile parintilor la banci. Ori in primul rand aceste datorii au ramas si dupa comiterea jafului, deci este exclusa posibilitatea ca aceasta sa fi fost motivatia jafului. Daca ei ar fi fost autorii, acele credite ar fi fost achitate", a afirmat avocatul.

Mihai Giurgea a desfiintat si acuzatia ca din banii furati de la Banca Transilvania familia lui Bogdan Hosu ar fi cumparat 44 de autoturisme. "Multe dintre ele nu au fost inmatriculate, ci doar provizoriu. Majoritatea au fost cumparate inainte de jaf si inmatriculate provizoriu dupa jaf. Deci, momentul in care s-au dat banii a fost anterior comiterii jafului, deci nu se leaga nicicum presupunerea parchetului ca din acesti bani s-ar fi cumparat masini", a mai spus aparatorul tinerilor.

Mihai Giurgea a mai spus ca familia Hosu facea "acest trafic legal cu autoturisme si inainte de jaf. Cate au cumparat inainte de jaf, tot atatea au cumparat si vandut dupa jaf", a mai spus el.

Procesul in acest dosar va incepe in 20 aprilie la Tribunalul Cluj.

Comentarii Facebook