Suspectii in cazul jafului de la Banca Transilvania din Cluj raman in arest, au decis judecatorii de la Curtea de Apel Cluj

Cei doi tineri acuzati ca au jefuit in 13 februarie 2009 o sucursala a Bancii Transilvania din Cluj vor ramane in arest. Judecatorii de la Curtea de Apel Cluj au decis sa respinga recursul inaintat de aparatori la decizia Tribunalului Cluj de prelungire a mandatelor.

 

La inceputul saptamanii judecatorii de la Tribunalul Cluj au decis prelungirea pe inca 30 de zile a mandatelor de retinere emise in ianuarie pe numele lui Bogdan Baciu si Andrei Hosu. Avocatii celor doi au depus recurs, dar acesta a fost respins. Procurorii se tem ca cei doi tineri ar putea sa dispara daca ar fi eliberati si astfel ancheta ar putea fi compromisa.

 

Cei doi tineri sunt acuzati ca in 13 februarie 2009 au patruns in sucursala Bancii Transilvania din cartierul Manastur si su disparut in 66 de secunde, cu 70 de mii de euro. Cei doi tineri au fost arestati in luna ianuarie, dar spun ca sunt nevinovati si ca au alibiuri care dovedesc ca erau in alte locuri in momentul in care s-a produs atacul si ca nu aveau cum sa participe la jaf.

 

Judecatorii nu au fost impresionati de dovezile aduse in apararea celor tineri si au emis mandatele de arestare in baza unor probe ADN depuse la dosar de procurori, probe care, sustin anchetatorii, au fost prelevate din banca imediat dupa producerea jafului de acum un an.  

Comentarii Facebook