Suspectii in cazul jafului de la Banca Transilvania din Cluj, trimisi in judecata. Bogdan Baciu si Dan Andrei Hosu sunt acuzati de talharie


Cei doi tineri acuzati de comiterea atacului de la sucursala Bancii Transilvania din Cluj-Napoca au fost trimisi in judecata de procurorii de pe langa Curtea de Apel Cluj sub acuzatia de talharie.

Rechizitoriul intocmit de procurori arata ca inculpatul Dan Andrei Hosu, in data de 13.02.2009, in jurul orei 16.45, a participat in calitate de co-autor la furtul sumei de 246.650 de loei. "In conditiile in care furtul a fost savarsit prin intrebuintarea de violene si amenintari, precum si prin punerea in stare de neputinta de a se apara a agentului de paza de la unitatea bancara, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de talharie care a produs consecinte deosebit de grave", arata procurorii in rechizitoriul pe baza caruia cei doi suspecti au fost trimisi in judecata.

Anchetatorii mai arata ca Hosu a savarsit infractiunea alaturi de Bogdan Baciu. "Bogdan Baciu a patruns prin efractie, prin fortarea usii de acces, in interiorul casieriei securizate a agentiei bancare, de unde a luat efectiv suma de bani mentionata, iar Hosu a ramas in momentele respective in interiorul agentiei bancare, supraveghindu-l pe agentul de paza, pe care l-a pus in neputinta de a se apara, prin aplicarea repetata de electrosocuri, cu un aparat destinat unui asemenea scop", se mai arata in rechizitoriu.

Procurorii clujeni mentioneaza in rechizitoriu ca Bogdan Baciu a si Dan Andrei Hosu au intrat in banca, l-au lovit pe agentul de paza pentru a se asigura ca pot actiona in liniste. In casierie a intrat numai Bogdan Baciu, care a fortat usa si a lovit-o si pe casierita si a luat 246.650 de lei.

Cei doi atacatori au disparut din sucursala bancara din cartierul Manastur in 66 de secunde. "Fapta savarsita de Hosu si Baciu a produs consecinte deosebit de grave, iar co-autorii au actionat impreuna, mascati, purtand pe fata cagule, untr-un loc public, avand asupra lor arme, pistol si aparat producator de electroşocuri", mai scriu procurorii in rechizitoriu.

Prima infatisare in acest dosar va avea loc in 20 aprilie 2010.

Comentarii Facebook