Surse: Pe noua autostradă a Clujului s-ar putea circula în această săptămână

 

Finisajele pe tronsonul de autostradă dintre Gilău și Nădășel sunt pe ultima sută de metri. Tronsonul de 9,5 kilometri este așteptat de șoferi. 

 

Constructorul (Tirrena Scavi) poate finaliza în această săptămână mini-lotul de doar 766 de metri care va conecta ”autostrada-muzeu” Gilău-Nădășelu (gata din noiembrie 2017) de restul Autostrăzii Transilvania (A3).

 

Toate indiciile și informațiile pe surse arată că vineri, 28.09.2018, avem șanse bune să se efectueze recepția pe acest proiect și să circulăm pe 9,5 km de autostradă nouă între Nădășelu și Gilău, evitând complet Cluj-Napoca pe relația Zalău/Baia Mare-Turda.

 

Desigur, deschiderea traficului vineri nu este 100% sigură”, anunță Asociația Pro Infrastructură.

 

Lucrările care sunt pe ultima sută de metri sunt cele la podul de peste râul Someș și la bretelele de legătură. 

 

Noul tronson va funcționa ca o centură a Clujului și va prelua traficul dinspre Zalău. O parte din traficul care acum ajunge în Cluj-Napoca prin Baciu va fi scos pe noua autostradă spre Turda, ceea ce reprezintă un lucru foarte bun pentru locuitorii din Baciu, o localitate sufocată de trafic.  Cei 9,5 km vor funcționa mai mult pe post de centură pentru Cluj-Napoca, la fel cum a fost și tronsonul dintre Gilău și Turda. Pentru a vedea autostrada de la Câmpia Turzii la Borș terminată va trebui să mai așteptăm 20 de ani.

 

Contractul pentru această autostradă a fost semnat în 2004, în timpul guvernării Adrian Năstase. Din cei 420 de km s-au realizat 52, plus acești 9,5 km.  

Comentarii Facebook