SURPRIZĂ! Ai cui erau cei 400.000 de dolari găsiți de vameși într-un autoturism la Sighet

 

Vameșii din Sighet, de la frontiera cu Ucraina, au descoperit într-un autoturism suma de 400.000 de dolari. 

 

Banii îi aparțin lui Mihai Iovdi, fiul fostului preşedinte al Administraţiei Raionale de Stat Tiaciv din regiunea ucraineană Transcarpatia, Vasile Iovdi.

 

Mihai Iovdi nu a declarat autorităților vamale române suma pe care intenționa să o aducă în România. Guvernatorul Transcarpatiei, Ghennadi Moskal, a precizat că Mihai Iovdi a trecut granița ucraineano-română împreună cu soția sa, Elena, conducând o maşină Maserati, iar poliţiştii de frontieră din România au descoperit banii nedeclaraţi sub roata de rezervă din portbagaj, relatează Rador.

 

Este evident că, după confiscarea banilor lui Ianukovici, foștii săi acoliții din Transcarpatia încearcă să scoată cu rapiditate banii în afara ţării, însă calculele lor sunt greșite. Sistemul de aplicare a legii în România nu se compară cu cel aplicat de vameşii ucraineni, care permit fără nicio problemă scoaterea din ţară a unor sume imense de bani. Prin urmare, cel mai probabil, cei 400.000 mii de dolari nedeclaraţi vor ajunge în bugetul de stat al României”, a declarat actualul guvernatorul al regiunii ucrainene Transcarpatia.

 

Guvernatorul a cerut serviciului de securitatea ucrainean (SBU) să verifice provenința banilor.  

Comentarii Facebook