Sunt utile limitatoarele? Pe 2 străzi din Cluj-Napoca a scăzut numărul accidentelor cu 100%



La nivelul municipiului Cluj-Napoca au avut loc un număr de 92 de accidente rutiere grave în primele 8 luni ale anului 2018, iar la nivel județean, numărul acestora este de 274. Multe dintre accidente au fost cauzate de vitezele excesive cu care unii șoferi conduc.

Două dintre străzile cele mai rău famate din Cluj-Napoca, în ceea ce privește accidentele sunt, cu siguranță străzile Frunzișului și Calea Turzii. Pe una dintre străzi fiind înregistrate un număr de 7 accidente într-o singură zi.

Totuși, conform reprezentanților IPJ Cluj, numărul accidentelor de pe aceste două străzi a fost redus considerabil cu ajutorul limitatoarelor de viteză.

Cea de-a treia cauză a producerii de accidente (la nivelul municipiului Cluj-Napoca) este nereducerea vitezei. Aici pot să vă spun despre două locuri din Cluj-napoca în care s-au luat măsuri, iar până în momentul de față, numărul accidentelor a fost redus cu 100%. Este vorba despre strada Frunzișului și strada Calea Turzii, unde la un moment dat am avut 7 accidente într-o singură zi. În momentul în care am montat acele praguri de sol, nu am mai avut niciun accident până acum. Același lucru s-a întâmplat și pe strada Frunzișului”, a declarat comisar Crișan Dariu, șeful Biroului Rutier Cluj-Napoca.


Comentarii Facebook